15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με «άδεια χέρια» έφυγαν από το υπ. Υγείας οι εργαζόμενοι του «Αττικόν»

Πρόσφατα

Με «άδεια χέρια» έφυγαν από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι του Αττικού Νοσοκομείου μετά τη συνάντηση με τον κ Α. Ξανθό για το θέμα των ράντζων. Στην συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι το Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Οι εργαζόμενοι του Αττικού πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπ. Υγείας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί ιδιαίτερα τις μέρες που εφημερεύει το νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν λύσεις προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς με τα ράντζα που στο νοσοκομείο είναι πλέον «καθημερινότητα». Απαίτησαν από τον υπ. υγείας να ανοίξει ένας μεγάλος αριθμός από κρεβάτια που παραμένουν κλειστά λόγω υποστελέχωσης, να ανοίξει το νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής που έκλεισε με την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων στην υγεία και να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι με ευθύνη της Διοίκησης δεν λειτουργούν μηχανήματα του Νοσοκομείου και κατήγγειλαν ότι η συνεννόηση μαζί της είναι αδύνατη.

Από την πλευρά του ο Υπ. Υγείας κ. Ξανθός επιχείρησε να δικαιολογήσει την κατάσταση αναφέροντας ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα για την σταθεροποίηση του συστήματος και απέτρεψε το κλείσιμο και άλλων νοσοκομείων. Ανέφερε ότι τα ράντζα είναι μια πραγματικότητα για χρόνια και δυστυχώς αυτή κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Όμως δεν έδωσε καμιά απάντηση για το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός κρεβατιών του νοσοκομείου παραμένουν κλειστά ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει ένα νοσοκομείο που έβαλε λουκέτο, όπως στην περίπτωση του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής. Ανέφερε ότι μελετούν ακόμα τον τρόπο να λειτουργήσουν τρία Κέντρα υγείας ανάμεσα σε αυτά και του Περιστερίου που γειτνιάζει με το Αττικό. Δήλωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συζήτηση για το σύστημα εφημεριών στην Αττική και ισχυρίστηκε ότι όταν θα προσληφθεί ένας αριθμός γιατρών για τα ΤΕΠ και μπει κάποιο «φίλτρο» στις εισαγωγές, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί.

Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι δεν αποκόμισαν τίποτα καινούργιο από την συνάντηση και όπως δήλωναν στο τέλος της, προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις