29 χρόνια «χαράτσι» και για μια θέση στο πάρκινγκ του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Το ergasianet.gr, στο πλαίσιο της ενημέρωσης – δράσης του κατά της ιδιωτικοποίησης των χώρων στάθμευσης σε μετρό και ΗΣΑΠ, σε τελευταίες του αναρτήσεις έχει αναφερθεί στην ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ στους σταθμούς του μετρό σε Δουκίσσης Πλακεντίας και Χαλάνδρι, μια ιδιωτικοποίηση που θα στοιχίζει περί τα 132 ευρώ το μήνα σε έναν εργαζόμενο που είναι χρήστης του μετρό και έχει αυτοκίνητο.

Σήμερα, θα αναφερθεί στη διαμόρφωση της πλατεία Ευτέρπης, πάνω από το γκαράζ που κατασκευάζεται στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου από ιδιωτική εταιρία με σύμβαση παραχώρησης-εκμετάλλευσης 29 χρόνων (ΣΔΙΤ). Η απόφαση για τη διαμόρφωση πάρθηκε… μεταμεσονύχτια (31-7-2018) από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, και μάλιστα με τη θετική ψήφο μόλις εννέα παρόντων δημοτικών συμβούλων από τους είκοσι πέντε της παράταξης Πατούλη και την αρνητική έξι δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.

Πέραν του κι εδώ θα πληρώσουν αδρά όλοι όσοι ψάχνουν για μια θέση πάρκινγκ, οι δημότες του Αμαρουσίου, βάσει της απόφασης, θα πληρώσουν και τη… διαμόρφωση της πλατείας (κόστος 450.000 ευρώ), καθώς ο δήμος θα διαθέσει αυτό το ποσό από ιδίους πόρους, όταν αυτό ήταν, κατά σημαντικό μέρος, υποχρέωση του εργολάβου.


Σχετικές αναρτήσεις: