16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απλήρωτοι επιστρέφουν στις δουλειές τους υπάλληλοι σε κρίσιμους κλάδους στις ΗΠΑ

Πρόσφατα

Στις εργασίες τους επιστρέφουν, χωρίς να έχουν πληρωθεί, χιλιάδες ομοσπονδιακοί επιθεωρητές στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών κι εκατοντάδες επιθεωρητές τροφίμων, φαρμάκων και ιατρικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, καθώς το shutdown συνεχίζεται για 26η ημέρα.

Στις δουλειές τους αναμένεται να επιστρέψουν και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις φορολογικές υπηρεσίες (IRS) στην περίπτωση που η διακοπή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα συνεχιστεί κατά την έναρξη της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων στις 28 Ιανουαρίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το «Politico»

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί να επιστρέψουν στις θέσεις τους δεκάδες εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, για να εργαστούν στην έκδοση αδειών πετρελαϊκών γεωτρήσεων στον Κόλπο του Μεξικού. Πρόκειται για άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης Τραμπ κι αναφορικά με την προώθηση της πετρελαϊκής παραγωγής των ΗΠΑ, που προέρχεται από σχιστόλιθους.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος έχει καλέσει δεκάδες εργαζόμενους να επιστρέψουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει για την περίοδο του shutdown, μετά τα ερωτήματα που έθεσαν οι Δημοκρατικοί για την ικανότητα της υπηρεσίας να προετοιμάσει τον Άντριου Χουίλερ για την ακρόαση της επικύρωσής του στη Γερουσία. Ο Χουίλερ έχει αναλάβει υπηρεσιακά καθήκοντα στη διεύθυνση της υπηρεσίας.

Το υπουργείο Στέγασης και Αστικού Σχεδιασμού δήλωσε ότι επαναφέρει εργαζόμενούς της «προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του».

Η ανάκληση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων γίνεται καθώς η διακοπή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών διανύει την 26η ημέρα και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επιβάλλει πρόσθετα καθήκοντα στους εργαζόμενους, με έμφαση στις υγειονομικές υπηρεσίες και σε αυτές για την ασφάλεια των πτήσεων.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις