Σωματείο ΚτΥπ: Στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών

Οι εργαζόμενοι στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (Κτ.Υπ.) (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν. ΚΕΔ) εκφράζουμε την ολόπλευρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στον καθόλα δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σε αυτά τα πλαίσια θεωρούμε απαράδεκτο το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση, καθώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών που επί χρόνια γυρνάνε όλη τη χώρα καλύπτοντας στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων, με την ελπίδα κάποια μέρα να μονιμοποιηθούν. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων, για απόσυρση του νομοσχεδίου εδώ και τώρα !

Καταγγέλλουμε το «χτύπημα» των διαδηλώσεων τόσο της προηγούμενης Παρασκευής όσο και την Δευτέρας από τα ΜΑΤ που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών εκπαιδευτικών και του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελλή.

Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ που καλύπτουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και των ΑΕ του δημοσίου όπως η Κτ.Υπ., να προκηρύξουν σήμερα κιόλας απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία μαζί με το δημοσίο, καθώς και σε όποιες άλλες κινητοποιήσεις προκηρυχτούν στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση αντιπροσωπεία του Σωματείου μας θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, γιατί εκτός των άλλων αφορά στη μόρφωση των παιδιών μας !

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!