Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΑΡΕΝ: Κάλεσμα για δυναμικό «παρών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 17 Γενάρη

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών και η Αριστερή Ριζοσπαστική Ενότητα, χαιρετίζουν τις χιλιάδες του κόσμου της Εκπαίδευσης, που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο «Προσοντολόγιο Γαβρόλου», μέσω μιας μεγαλειώδους δεύτερης συνεχόμενης απεργιακής κινητοποίησης, τη Δευτέρα 14/1/2019.

Σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα την συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, εξέφρασαν με μαχητικότητα τη βούληση του Κλάδου, για απόσυρση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου. Η υπουργική τακτική, της αναβολής της ψήφισης, εξαιτίας των εξελίξεων της Ολομέλειας της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για την Πέμπτη 17/1/2019, δεν πτόησε τον μαχόμενο κόσμο, ο οποίος βγήκε ακόμη μια φορά στους δρόμους του αγώνα σε όλη την Ελλάδα.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη κι από την Καστοριά μέχρι τη Ρόδο, εκφράστηκε η ανάγκη για απόσυρση του νομοσχεδίου, που βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης και διάλυσης της Εκπαίδευσης.

Με τη μαχητική παρουσία τους στο δρόμο, οι εκπαιδευτικού απαίτησαν τη συνέχιση του αγώνα και την κλιμάκωσή του μέχρι την προοπτική της νίκης, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την απόσυρση του προσοντολογίου των απολύσεων. Οι πιέσεις που άσκησε η μαζική συμμετοχή και η αγωνιστικότητα των διαδηλωτών, υποχρέωσαν τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να κηρύξουν και νέα απεργία την Πέμπτη 17 Γενάρη.

Όμως, ως Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών και Αριστερή Ριζοσπαστική Ενότητα, έχουμε συνδικαλιστικό και ηθικό χρέος απέναντι στη βάση του Κλάδου, να καταγγείλουμε τις ηγεσίες των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για τη στάση τους. Αρχικά κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς για την απεργιακή συγκέντρωση της περασμένης Δευτέρας, στις 3μμ., στην πλατεία Συντάγματος, κλείνοντας ουσιαστικά το «μάτι» σε μερίδα εκπαιδευτικών, να μην απεργήσουν και να συμμετάσχουν στην πορεία μετά το πέρας του εργασιακού τους ωραρίου. Επιπροσθέτως παρά την έντονη άσκηση πίεσης της κοινότητας των εκπαιδευτικών, για νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη 15/1 και Τετάρτη 16/1, ώστε να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κι όχι «ξεφούσκωμα», δεν ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων που τους αναλογεί και κωφεύουν, δημιουργώντας για ακόμη μια φορά, αισθήματα συνδικαλιστικής προδοσίας στη συνείδηση των εκπαιδευτικών. Τη στιγμή όπου οι κινηματικές διαδικασίες, με φάρο την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκονται στο απόγειό τους, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ υπό το βάρος της βούλησής τους για άσκηση, όχι μάχιμου, αλλά κυβερνητικού συνδικαλισμού, προδίδουν τις προσδοκίες δυο ολόκληρων Κλάδων και υπηρετούν τις κομματικές επιταγές των κομμάτων που τις καθοδηγούν (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ).

Ως Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών και Αριστερή Ριζοσπαστική Ενότητα, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ που πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητο κέντρο αγώνα των μαχόμενων εκπαιδευτικών σωματείων, των συλλογικοτήτων των αναπληρωτών και κυρίως των αγωνιζόμενων συναδέλφων. Η ενότητα όλων των εκπαιδευτικών, η συνεργασία και η συνεννόηση των δυνάμεων του αγώνα είναι για μας ο μόνος όρος αλλά κι ο μόνος δρόμος, για να πάρει η μαχόμενη εκπαίδευση τις τύχες των αγώνων στα χέρια της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 17 Γενάρη, στην προσυγκέντρωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλια, στις 10πμ., και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 11πμ., στην πλατεία Συντάγματος!

ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!