Αντί-Λογος: Στηρίζουμε τον αγώνα τον εκπαιδευτικών. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 17ης Γενάρη

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας απαιτεί την άμεση απόσυρση του Ν/Σ για το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Το σύστημα που προορίζεται για ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν εδώ και χρόνια πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Η 24ώρη απεργία για την εκπαίδευση, παρόλο που εκ πρώτης όψεως αφορά τα δικαιώματα κάποιων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, εν τέλει μας αφορά όλους:

Ως εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο, που βλέπουμε την λογική του άκρατου ανταγωνισμού, της συγκομιδής «προσόντων» και της απαξίωσης της πραγματικής εργασίας να επιβάλλεται ως κυρίαρχη για τον διορισμό, την εξέλιξη, τις απολαβές μας, την αποτίμηση της δουλειάς μας.

Ως εργαζόμενους/ες γενικά, που βλέπουμε συναδέλφους μας  εκπαιδευτικούς να «εμπαίζονται» ετησίως, αναπληρώνοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους, δηλαδή θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα από μόνιμους διορισμούς. Αυτός είναι ο ορισμός της «ελαστικής» εργασίας και του εργαζόμενου-λάστιχο…

Ως γονείς, που απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους δασκάλους των παιδιών μας

Ως πολίτες, που απαιτούμε να ζούμε σε μια κοινωνία που η παιδεία θα είναι πρωτίστως ζήτημα ήθους, καλλιέργειας, ανθρωπισμού και όχι ιδιοτέλειας, ανταγωνισμού και ματαιοδοξίας.

Ως Αντί-Λογος συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, μετά τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και όσων τους συμπαραστέκονται στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ