ΜΕΤΑ: Χέρι χέρι η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική και η καταστολή

Βία, ΜΑΤ και χημικά περίμεναν και τους εκπαιδευτικούς χθες στην κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Μ’ αυτά τα μέσα, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της, και στη λεγόμενη, κατά την ίδια, μεταμνημονιακή εποχή, ώστε να περάσει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της.

Κι αυτό, φάνηκε και στη μεγάλη διαδήλωση των εκπαιδευτικών κατά του νέου συστήματος διορισμών, που οδηγεί στην ανεργία περίπου 32.000 αναπληρωτές, εισάγει έμμεσα την «αξιολόγηση», την εργασιακή ανασφάλεια και την υποβάθμιση των πτυχίων των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση, δείχνοντας για μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, με βίαιο τρόπο και τη χρήση των ΜΑΤ, προσπάθησε να καταστείλει τη «φωνή» των συναδέλφων, με αποτέλεσμα από τη βροχή χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης να τραυματιστούν σοβαρά διαδηλωτές.

Όσο για την καταδίκη εκ μέρους της υπουργού της Προστασίας του Πολίτη της επίθεσης των ΜΑΤ αλλά και για την ΕΔΕ που ανακοίνωσε πως θα κάνει το Αρχηγείο της Αστυνομίας μοιάζουν σαν τις «φρούδες ελπίδες» που μοιράζει η κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και μόνιμους, με το νομοσχέδιο για το προσοντολόγιο – διορισμούς, που στην ουσία αποτελεί νομοσχέδιο απολύσεων.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει και καταδικάζει τη νέα ωμή επίθεση κατά των εργαζομένων που διαδηλώνουν κατά της πολιτικής της, καθώς ο στόχος της είναι ξεκάθαρος, όπως άλλωστε ξεκάθαρος ήταν και ο στόχος των προκατόχων της, των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: να συνεχιστεί η εργασιακή ομηρία των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, όπως ανάλογα πράττει και σε άλλους τομείς του Δημοσίου, π.χ., δήμοι, νοσοκομεία κτλ.