ΠΕΣΕΚ: Μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων ΤΩΡΑ! Πάρτε πίσω το προσοντολόγιο

Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια | Παρασκευή 11 Γενάρη και ώρα 13:00

pesek-anatropi-katstrofi

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εν ενεργεία συναδέλφων μας, μόνιμων, αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να διοριστούν όλοι οι αναπληρωτές τώρα, για να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό όλες οι ανάγκες των σχολείων. Υπερασπιζόμαστε μαζί τους το πτυχίο σαν το μοναδικό προσόν διορισμού. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

Ο Υπουργός παιδείας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΟΟΣΑ για δήθεν «διά βίου εκπαίδευση» = διά βίου πιστοποίηση και περιστασιακή εργασία, αποφάσισε να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε νομάδες και να τρέχουν κάθε χρόνο να προμηθεύονται πιστοποιητικά σεμιναρίων, μεταπτυχιακούς τίτλους, για να προσλαμβάνονται στην εκπαίδευση. Τα πτυχία υποβαθμίζονται, η προϋπηρεσία θα λαμβάνεται ελάχιστα υπόψη και κάθε επετηρίδα εξαφανίζεται.

Αν κάποιοι πίστευαν ότι η κατάργηση της επετηρίδας θα άνοιγε το δρόμο για το διορισμό των καλύτερων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση, ο υπουργός παιδείας φρόντισε να μας απαλλάξει από τέτοιες ψευδαισθήσεις. 20.000 αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές μερικής απασχόλησης(!), που έτρεχαν από τη μια άκρη στην άλλη με μισθό 300 ευρώ, για να συγκεντρώσουν μόρια, πετάγονται στον καιάδα.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την «ικανότητα» του Υπουργού παιδείας να κατεδαφίζει, χωρίς ντροπή, ό,τι δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί του στο Υπουργείο παιδείας από όλες τις κυβερνήσεις. Η λογική του έχει στόχους: Ένα φτηνό σχολείο, με λιγότερα μαθήματα, με λιγότερους εκπαιδευτικούς που να περιφέρονται σε 4- 5 σχολεία, με μείωση δαπανών για την παιδεία, με άρση μονιμότητας. Έτσι μπορεί να παίρνουμε και επαίνους από την τρόικα.

Μπροστά σε μια τέτοια πολιτική για την παιδεία, η αντίδραση της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πρέπει να είναι άμεση. Πλήρης συμπαράσταση στους νέους συναδέλφους. Καμία ανοχή στην πολιτική του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης. Οργάνωση του αγώνα όλης της εκπαίδευσης για ανατροπή της πολιτικής τους. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το επόμενο βήμα θα είναι η πρόσληψη των εκπαιδευτικών για μία σχολική χρονιά με βάση τα «προσόντα» τους, τα οποία θα τα προσφέρουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, τα ιδιωτικά δηλ. κολέγια και «Πανεπιστήμια».


Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών