Αθήνα: Ογκώδης η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. Τραυματισμοί από τις χειροβομβίδες των ΜΑΤ

Μεγαλειώδη συγκέντρωση πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και μόνιμοι, στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά στο νέο σύστημα διορισμού, στο προσοντολόγιο δηλαδή, που οδηγεί σε απολύσεις περίπου 32.000 αναπληρωτών και εισάγει έμμεσα την «αξιολόγηση», ενώ θα αποτελεί ένα διαρκές εργαλείο εργασιακής ανασφάλειας των εκπαιδευτικών.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια, και μέσω των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, οι εκπαιδευτικοί κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκεί αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ, που τους χτύπησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Δημοσιεύτηκε από protothema.gr στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Από τις χειροβομβίδες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο: η Θεοδώρα Δριμάλα, εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ στο κεφάλι, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής στο χέρι και το αυτί και ένας φοιτητής της Φιλοσοφικής.

Η επίθεση των αστυνομικών ξεκίνησε, όταν οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί απαίτησαν να απομακρυνθούν οι κλούβες που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Η απάντηση σε αυτό το αίτημα ήρθε «διά χειρός» των ΜΑΤ, τα οποία έριξαν χημικά, αλλά και φωτοβολίδες κρότου-λάμψης στους διαδηλωτές. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, οι αστυνομικές δυνάμεις στόχευαν «στο ψαχνό».

Δημοσιεύτηκε από ΜΕΤΑ Εργατική Συνδικαλιστική Παράταξη στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019