Απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών την Παρασκευή ενάντια στο προσοντολόγιο της «αξιολόγησης» και των απολύσεων

Κεντρικό σύνθημα: «Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία, καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία»

Φωτογραφία αρχείου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν την Παρασκευή 11 Γενάρη η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, έχοντας τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα διορισμού του υπουργείου Παιδείας, το προσοντολόγιο δηλαδή που εισάγει έμμεσα την «αξιολόγηση» στα σχολεία, οδηγεί σε 32.000 απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και σε διαρκή εργασιακή επισφάλεια. ΑΔΕΔΥ και εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ζητούν άμεσα την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει εισαχθεί στη Βουλή.

Αναλυτικότερα, η ΔΟΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία, η ΟΛΜΕ 3ωρη στάσης εργασία και αντίστοιχες 3ωρες στάσεις οι ΕΛΜΕ της χώρας. Διευκρινίζεται ότι η 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ αφορά στον πρωϊνό κύκλο από τις 11πμ. έως τις 2μμ. και για τον απογευματινό κύκλο και τα εσπερινά σχολεία τις 3 πρώτες ώρες του προγράμματος. Στη 1μμ., πραγματοποιούν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Όπως υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ άλλων, το προσοντολόγιο της κυβέρνησης – Γαβρόγλου απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας. Μάλιστα, κάνουν λόγο για εμπόριο ελπίδας από πλευράς υπουργείου Παιδείας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης


Διαβάστε | Κοινή ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΑΡΕΝ για προσοντολόγιο & αναπληρωτές