Στο εδώλιο σήμερα, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι για απεργία στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ»

Στο εδώλιο θα καθίσουν σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, 26 εργαζόμενοι και 6 αλληλέγγυοι που είχαν σπεύσει προς συμπαράσταση, για την απεργία στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακυκλώσεως Α.Ε» στον Ασπρόπυργο τον Δεκέμβρη 2014-Γενάρη 2015. Η απεργία είχε ως αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων.

Ανάμεσά στους συμπαραστάτες περιλαμβάνεται ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου, ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο δημοσιογράφος, Κυριάκος Μπάνος, ο οποίος βρισκόταν στο εργοστάσιο και με την επαγγελματική του ιδιότητα, η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης, ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και ο Καν Μοχάμεντ, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβρη του 2014, πάνω από 160 εργαζόμενοι από Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές, Αλβανία αλλά και Έλληνες, που είχαν μείνει απλήρωτοι επί μήνες, οργανώθηκαν συλλογικά με την συγκρότηση επιτροπής εργαζομένων και προχώρησαν σε απεργία. Στις 5/1/15 συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ 26 εργαζόμενοι και 6 συμπαραστάτες, μετά από μήνυση της εργοδοσίας.