5.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους Δ. Πετρόπουλο και Αθ. Μπούμη – Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

Στάση εργασίας για την Αττική τη Δευτέρα 14 Γενάρη 2019. Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων, ώρα 8.30πμ, στο 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κτήριο 9, αίθουσα 2 | ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και από το ΜΕΤΑ

Πρόσφατα

Η ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος μελών της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας του ΤΕΕ (μεταξύ αυτών και του νυν Προέδρου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Δ. Πετρόπουλου και του πρώην Προέδρου Αθ. Μπούμη) που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ το διάστημα 2013-2014, ενάντια στην επονείδιστη μνημονιακή πολιτική εις βάρος των μηχανικών, ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην συλλογική κινητοποίηση και χειραφέτηση του Κλάδου.

Πρόκειται για εκδικητική, επιλεκτική και παντελώς ανυπόστατη στοχοποίηση μελών του ΤΕΕ που δια της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ εφάρμοζαν συλλογικές αποφάσεις συνδικαλιστικών φορέων (του ίδιου του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΣΑΔΑΣ κα) την περίοδο 2013-2014 στο ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, στο ΚΕΑΟ, στο Υπουργείο και το ΕΤΑΑ.

Η κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών του 3986/2011, η κατάργηση του ΚΕΑΟ, η κατάργηση των τοκογλυφικών προσαυξήσεων των οφειλόμενων στο ΤΣΜΕΔΕ, η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους και στα προστατευόμενα μέλη τους και η λειτουργία του κλάδου ειδικών παροχών, αποτελούν αίτημα, διεκδίκηση και κυρίως ανάγκη όλων των συναδέλφων και συνεχίζουν να παραμένουν ανεκπλήρωτα.

Στο πρόσωπο των διωκόμενων για άσκηση “παράνομης βίας” κατά των ανεκδιήγητων, παράνομων και καταχρηστικών επιλογών διοίκησης του ΕΤΑΑ, ουσιαστικά διώκεται ο αγώνας των μηχανικών ενάντια στην καταστροφή τους.

Πρόκειται καθαρά για διώξεις ενάντια σε μέλη του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ και τους αγωνιζόμενους μηχανικούς και στο δικαίωμα τους να υπερασπίζονται τα δικαιώματα που σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΕΕ έχουν υποχρέωση να υπερασπίζονται. Οι μηνύσεις κατόπιν υποδείξεως (του κ. Σελλιανάκη πρώην Διοικητή του ΕΤΑΑ και μόνο από τους μάρτυρες) είναι σε πλήρη συμφωνία με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο διώξεων και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων που συνόδευσαν τις μνημονιακές πολιτικές (παράνομες απεργίες – απαγορεύσεις συγκεντρώσεων – χιλιάδες κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες). Είναι στα γνωστά πλαίσια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει. Γνωστή τακτική αλλά δε μας αγγίζει. Οι κοινωνικοί αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών – κοινωνικών – πολιτικών κινητοποιήσεων και καλούμε την εισαγγελία Πρωτοδικών να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Οι αγώνες αυτοί, παρά τις διώξεις, ήταν και είναι δίκαιοι, γι’ αυτό όταν με επιμονή συνεχίζονται και δεν εγκαταλείπονται, στο τέλος φέρνουν και αποτελέσματα. Οι ληστρικές αυξήσεις εισφορών του Ν.3986/11 θα επανακριθούν από το ΣτΕ και το σκέλος τους που αφορά στους προ 93 μισθωτούς μηχανικούς (Ειδική Προσαύξηση), αναγκάστηκαν μετά από 7 ολόκληρα χρόνια να τις ακυρώσουν (όπως ενημερώσαμε πρόσφατα).

Προκηρύσσουμε Παναττική Στάση εργασίας τη Δευτέρα 14/1 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12μμ. Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς με συγκέντρωση στις 8.30πμ στο 3ο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια Ευελπίδων Κτίριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Στο πρόσωπο των διωκόμενων για άσκηση «παράνομης βίας» κατά των ανεκδιήγητων, παράνομων και καταχρηστικών επιλογών διοίκησης του ΕΤΑΑ, ουσιαστικά διώκονται οι αγώνες όλων όσων αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στις μνημονιακές πολιτικές.

Οι διώξεις αυτές είναι σε πλήρη συμφωνία με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων που συνοδεύουν τις μνημονιακές πολιτικές (παράνομες απεργίες – απαγορεύσεις συγκεντρώσεων – χιλιάδες κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες).

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτικών κινητοποιήσεων και καλεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Καλεί, τέλος, τους εργαζομένους και τα Σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς και να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Γενάρη στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις