Οσονούπω… τέλος η δωρεάν στάθμευση σε σταθμούς του μετρό. Ένα ακόμη χαράτσι για τους πολίτες

Ψυχρολουσία για χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό και πιο συγκεκριμένα τους σταθμούς, «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Εθνική Άμυνα», εκμεταλλευόμενοι το προνόμιο της δωρεάν στάθμευσης στα πάρκινγκ, αφού βάσει Προκήρυξης η «Αττικό Μετρό» ενοικιάζει τους χώρους πάρκινγκ σε ιδιώτες, για έξι χρόνια (σ.σ.: ανάλογη κατάσταση είναι και για το πάρκινγκ 200 θέσεων στο σταθμό «Χαλάνδρι».

Το ergasianet.gr παίρνει πρωτοβουλία για την ανάδειξη του θέματος που θα επηρεάσει τις μετακινήσεις χιλιάδων εργαζομένων και τη ζωή των πολιτών της περιοχής, και θα ενημερώνει για την εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης των σταθμών πάρκινγκ του μετρό, οι οποίοι εμπορευματοποιούνται, επιβαρύνοντας με επιπλέον χαράτσια τους πολίτες – χρήστες.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι όσοι χρησιμοποιούν το δωρεάν πάρκινγκ θα κληθούν να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη για μια θέση. Βάσει των όρων της μίσθωσης, η χρέωση της στάθμευσης για τις τέσσερις πρώτες ώρες δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ. Η 12ωρη στάθμευση δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 6 ευρώ. Η ενδιάμεση στάθμευση από 4 έως 12 ώρες θα χρεώνεται έως 0,50 ευρώ ανά ώρα επιπλέον της βασικής χρέωσης.

Να σημειωθεί πως τα πάρκινγκ του μετρό έμειναν ελεύθερα όλα τα χρόνια και καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν είχε αποπειραθεί να τα ιδιωτικοποιήσει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, όταν ήταν αντιπολίτευση, πάλευε για την ελεύθερη χρήση αυτών των χώρων και την πρόσβαση όλων των πολιτών στην ελεύθερη στάθμευση, τώρα προωθεί την ιδιωτικοποίησή τους!

Φαίνεται όμως ότι η κατρακύλα δεν έχει πάτο και η νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πολιτική διαπερνά όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής! Χθες, ξεπούλησε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, σήμερα ιδιωτικοποιεί τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης των σταθμών του μετρό και αύριο θα αυξήσει τα εισιτήρια και θα ιδιωτικοποίηση και τις αστικές συγκοινωνίες που είναι μέσα στα συμφωνηθέντα με την τρόικα και τους «θεσμούς». Έτσι θα πολλαπλασιαστούν τα φαινόμενα της ταλαιπωρίας των πολιτών, όπως έγινε με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου η πτήση από το Λονδίνο πήγε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, αντί της Θεσσαλονίκης ή οι ουρές αναμονής στα διόδια των ιδιωτών στις εθνικές οδούς.

Να υπογραμμιστεί, τέλος, πως το τελευταίο διάστημα, πριν από απ’ τις γιορτές, γίνονται εργασίες στο πάρκινγκ αυτοκινήτων στο σταθμό του μετρό στη «Δουκίσσης Πλακεντίας». Το παράδοξο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά αντίδραση, μέχρι στιγμής, από τους πέριξ του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας δήμους και για το λόγο αυτό πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι κάτοικοι της περιοχής.