21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επικουρικοί: Υποσχέσεις Ξανθού για νέα παράταση των συμβάσεων και προκήρυξη, όπως στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πρόσφατα

Νέα παράταση των συμβάσεων των επικουρικών, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί το χρόνο της παράτασης, καθώς και νέα προκήρυξη με διαφορετικά κριτήρια ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού με την ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Α. Ξανθός ανέφερε ότι το υπ. Υγείας βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει να προχωρήσει μια νέα προκήρυξη κατά το πρότυπο της αντίστοιχης ρύθμισης που έγινε για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Δήλωσε επίσης ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να ισχύσει η αυξημένη μοριοδότηση των επικουρικών για όλες τις θέσεις που θα προκηρυχθούν.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε στη συνάντηση ότι δεν είχαν προβλέψει ότι θα υπάρξουν τις ειδικές θέσεις στην προκήρυξη 11Κ και όταν το αντιλήφθηκαν απέσυραν την προκήρυξη!!!

Αναγνώρισε ότι η ημερομηνία που έχει οριστεί (31-5-2019) για την ολοκλήρωση της νέας προκήρυξης δεν επαρκεί και γι’ αυτό και θα υπάρξει νέα παράταση των συμβάσεων χωρίς όμως να δώσει τη νέα ημερομηνία της παράτασης.

Ο Α. Ξανθός επέμεινε στην επιλογή της προκήρυξης των θέσεων, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί η παραμονή των επικουρικών στην εργασία.

Το υπ. υγείας παρά το γεγονός ότι η επιλογή του σχετικά με το εργασιακό μέλλον των επικουρικών οδηγεί σε αδιέξοδα, αρνείται να αποδεχτεί την μοναδική πρόταση που δίνει οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Να δεχτεί δηλαδή την πρόταση που από την πρώτη στιγμή έχει καταθέσει το ΜΕΤΑ Υγειονομικών για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να βάλλει τέλος την εργασιακή ομηρία του επικουρικού προσωπικού. Μάλιστα μεταφέρει την προκήρυξη των θέσεων μέσα στην προεκλογική περίοδο που πέρα από τις σκοπιμότητες αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αυτή ποτέ να μην ολοκληρωθεί

Για όλα αυτά απαιτείται η οργάνωση και αγωνιστική ετοιμότητα του επικουρικού προσωπικού προκειμένου να αποτραπούν αρνητικές εξελίξεις και να τεθεί επί τάπητος το δίκαιο αίτημα για την μονιμοποίησή του.


ΥΓ. Παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έχει ακόμα εκδοθεί σύντομα θα δημοσιεύσουμε τους βασικούς όρους που περιέχει η σχετική νομοθετική ρύθμιση οι οποίοι θα καθορίσουν και τους όρους της προκήρυξης.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις