Κρήτη: Εργαζόμενη σε εταιρεία καθαρισμού ζήτησε το δώρο Χριστουγέννων και την απέλυσαν

doro-xristougenna-apnet

Μέρες χαράς κι αγάπης αυτές που διανύουμε; Όχι για όλους… Υπάρχουν εργαζόμενοι, όμως, οι οποίοι περνούν δύσκολα και δεν μπορούν να μπουν στο κλίμα των ημερών και να χαρούν, καθώς στο δρόμο τους βρέθηκαν εργοδότες οι οποίοι, στο βωμό της κρίσης και με το πρόσχημα της οικονομικής στενότητας, τους ζητούν πίσω τα δικαιώματά τους, «πάτημα» που στηρίζεται στις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση αλλά και στην απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, που στην πλειονότητά τους είναι υποστελεχωμένοι.

Μέσα στα δικαιώματα που κατά κόρον «παραβιάζεται» και ισοπεδώνεται τις ημέρες των εορτών είναι και τα Δώρα, που καταβάλλονται στον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτό των Χριστουγέννων. Τελευταίο δημοσιοποιηθείσα καταγγελία αφορά σε απολυμένη, πλέον, εργαζόμενη σε εταιρεία καθαρισμού, την Αγγέλα Χαραλαμπάκη,

Όπως κατήγγειλε στην ΕΡΑ Ηρακλείου, είδε την πόρτα της … εξόδου όταν ζήτησε το δώρο της, δηλαδή τα νόμιμα δικαιώματά της! Όπως είπε η ίδια, που εργαζόταν σε εταιρεία με 62 ακόμη άτομα σε όλη την Κρήτη, ο πρώην εργοδότης της υποστήριξε ότι μέσα στο μισθό ήταν «ενσωματωμένο» και το δώρο!

«Καλούσαν έναν έναν τους εργαζόμενους για να επιστρέψουν το δώρο. Όταν είδαν ότι εγώ δεν το επιστρέφω, μου ανακοίνωσαν στις 19 Δεκεμβρίου, την απόλυσή μου», είπε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.