ΛΑΡΚΟ: Σε ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Φωτογραφία αρχείου

Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ μέσα από τη μαζική ΓΣ που πραγματοποίησαν χθες 20/12/2018 δηλώνουν «παρών» στις εξελίξεις. Και όπως αναφέρουν, σε σχετική τους ανακοίνωση:

Με την εξουσιοδότηση στο ΔΣ να μπορεί, σε συντονισμό με τα αλλά εργοτάξια,  να προκηρύξει μέχρι τρεις 24ωρες απεργίες αν χρειαστεί, ομόφωνα η ΓΣ δηλώνει:

Μην εφαρμοστεί το σχέδιο συρρίκνωσης της παραγωγής της ΛΑΡΚΟ που εξυπηρετεί το χτύπημα των μισθών, των θέσεων εργασίας, την απαξίωση για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την εκποίηση της.

– Να χρηματοδοτηθεί από τον κύριο Μέτοχο το Κράτος για να αξιοποιηθεί ο Ορυκτός Πλούτος προς όφελος των εργαζομένων, του λαού και της οικονομίας της Χώρας.

– Να παρθούν ουσιαστικά Μέτρα Υγιεινής και Ασφαλείας μέσα από τον εκσυγχρονισμό, την κατάργηση των συρρικνώσεων Τμημάτων που έχει επιβάλει η Διοίκηση, με νέες προσλήψεις, καταργώντας το σκλαβοπάζαρο όλων των εργολαβιών.

Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υπογραφεί Επ.ΣΣΕ στην βάση του καλέσματος που έχει κάνει το Σωματείο μας.

Με το «όπλο παρά πόδα» παρακολουθούμε την κατάσταση. Δηλώνουμε έτοιμοι να αποκρούσουμε οποιαδήποτε εφαρμογή σχεδίων που θίγουν τους εργαζόμενους, απαξιώνουν παραπέρα την ΛΑΡΚΟ.

Να σημειωθεί πως η τύχη της ΛΑΡΚΟ κρέμεται από μία κλωστή, όπως και η εργασία 1.000 εργαζομένων. Μετά τη Χαλυβουργική, όπου η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη ρεύματος, η ΛΑΡΚΟ απειλείται επίσης με αποκοπή της ηλεκτροδότησής της, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ βρίσκονται στην τελική τους φάση με τελική προθεσμία την 1η Ιανουαρίου.

Το σύνολο των οφειλομένων της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ φτάνει το ποσό των 280 εκατ. ευρώ, ωστόσο για αυτά τα παλιά χρέη δεν υπάρχουν μεγάλες ελπίδες. Το κρίσιμο ζήτημα είναι αν μπορεί η «κρατική» επιχείρηση (στην οποία μετοχές έχει και η ίδια η ΔΕΗ) να πληρώνει τις τρέχουσες δαπάνες ηλεκτροδότησης. Κι αυτό όμως δεν είναι καθόλου δεδομένο.


Διαβάστε επίσης: