ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στους αγωνιστές του κινήματος κατά πλειστηριασμών και στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Με εμφανέστατη την ταξική μεροληψία από τη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση υπέρ των κατασταλτικών μηχανισμών και κατά των εργαζομένων που αγωνίζονται για εργασία για όλους και για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, διεξάγονται στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων δύο δίκες:

Η πρώτη αφορά, στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα που κινούνται κατά του αστυνομικού των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη, ο οποίος ασκώντας ωμή βία τις τραυμάτισε τον Ιούλιο του 2013, όταν τότε μαζί με τις υπόλοιπες συναδέλφισσές τους αγωνίζονταν κατά της απόλυσής τους και την επιστροφή τους στη δουλειά. Η συγκεκριμένη δίκη θα γίνει στο κτήριο Προκάτ των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων και έχει αριθμό κλιμακίου 40.

Να σημειωθεί πως οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες αγωνίζονται να βρουν το δίκιο τους από το 2014, και η συγκεκριμένη δίκη έχει πάρει αναβολές πολλές φορές, με τελευταία τον περασμένο Σεπτέμβρη, οπότε το δικαστήριο τότε αποφάσισε, με το δεδομένο πως υπάρχει μήνυση του ΜΑΤΑτζή κατά των καθαριστριών, με την οποία τις κατηγορεί ότι τον… χτύπησαν, να γίνει συνεκδίκαση.

Η δεύτερη αφορά στους αγωνιστές και μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, Αλέξανδρο – Ρωμανό Αγγελή, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλο και Θωμά Καρρά. Οι σύντροφοι και αγωνιστές διώκονται, διότι συμμετείχαν σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από συμβολαιογραφείο, στις 14 του περασμένου Μάρτη. Τότε, οι τρεις τους, αφού χτυπήθηκαν άγρια από τα ΜΑΤ, προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου και οι προσαγωγές τους… μεταλλάχθηκαν σε συλλήψεις. Η συγκεκριμένη δίκη που θα γίνει στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και έχει αριθμό κλιμακίου 2.

Το ΜΕΤΑ συμπαρίσταται στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και ζητεί την τιμωρία του αστυνομικού Τσοκαναρίδη, καθώς και να μπει τέλος στην ποινικοποίηση των αγώνων και της αλληλεγγύης αλλά και σε κάθε δίωξη εργαζομένου που μάχεται για το δικαίωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, γεγονός που συνεχίζεται και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το ΜΕΤΑ δηλώνει επίσης τη θέση του απέναντι στους βαθιά παράνομους και αντιλαϊκούς πλειστηριασμούς, που είναι η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, η υπεράσπιση των κατοικιών όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και τη συμπαράστασή του στους τρεις αγωνιστές, για τους οποίους ζητεί την αθώωσή τους.

Καλεί, τέλος, όλους και όλες, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα Σωματεία να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές και να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στις συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

  • Για τις Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα, ώρα 11πμ., την Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2019.
  • Για τους Αλέξανδρο – Ρωμανό Αγγελή, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλο και Θωμά Καρρά, ώρα 9πμ., την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη.

Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός που κακοποίησε και χτύπησε τις Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα

Να αθωωθούν οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, να αποδοθούν οι ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επιθέσεων σε βάρος των διαδηλωτών.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ