Εκλογές στο Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών: Ενισχύουμε τις δυνάμεις της ΑΣΚΥ

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν: Στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Πέμπτη 13/12 & την Παρασκευή 14/12, από τις 11πμ. ως τις 7μμ., και το ΣαββατοΚύριακο 15-16/12 από 10πμ. ως τις 6 μμ. || Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αμπελοκήπων, την Παρασκευή 14/12, από τις 11πμ. ως τις 5μμ.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει το αφήγημα του τέλους των μνημονίων και της εξόδου από την επιτήρηση. Οι υποσχέσεις όμως για φιλεργατική πολιτική όπως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού, συνδυάζονται με φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και συνέχιση της λιτότητας. Δε μας αρκούν συμβολικές ανακοινώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα των μνημονιακών φραγμών. Διεκδικούμε μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και επιπλέον προσλήψεις και χρηματοδότηση για τις ρημαγμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε Υγεία, Παιδεία, Δήμους.

Στη νέα περίοδο πολλοί κλάδοι παλεύουν και πετυχαίνουν νίκες. Οι συνταξιούχοι με τους αγώνες τους πέτυχαν να πιέσουν την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τις περικοπές των συντάξεων. Οι εργαζόμενοι στην Cosco έφτιαξαν σωματείο και πέτυχαν με την απεργία τους την ένταξη στα βαρέα και συνεχίζουν να παλεύουν για την υπογραφή ΣΣΕ. Οι συμβασιούχοι των δημοσίων νοσοκομείων με τον ανυποχώρητο αγώνα τους πέτυχαν την ανανέωση των συμβάσεών τους για δεύτερη φορά.


Για τη συνέχεια της Εκλογικής Διακήρυξης της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών, πατήστε εδώ.