8.8 C
Athens
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στον Άδωνι οι εργαζόμενοι του «Φλέμιγκ» και του «Σισμανόγλειου»

Πρόσφατα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο πραγματοποιούν την Πέμπτη 13/12 στις 11.30 π.μ.  εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία στα Βόρεια προκειμένου να “υποδεχτούν” τον Άδωνι Γεωργιάδη, πρωτεργάτη στο κλείσιμο νοσοκομείων, που επισκέπτεται το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο μετά από κάλεσμα της τοπικής ΔΑΚΕ. Στην συγκέντρωση καλούν τόσο το Σωματείο του Νοσοκομείου Φλέμιγκ που οι εργαζόμενοί του βίωσαν τις διαθεσιμότητες και το κλείσιμο τμημάτων του Νοσοκομείου όσο και η Νέα Πορεία παράταξη από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Στο κάλεσμά του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Φλέμιγκ αναφέρει:

Έρχεται λοιπόν και θέλει να κάνει προεκλογικό αγώνα στα Νοσοκομεία μας!

Ο πιστός υπηρέτης της Τρόϊκα, ο άνθρωπος που έβαλε λουκέτο σε 12 Νοσοκομεία!

Αυτός που, χάρη στους αγώνες μας, δεν κατάφερε να κλείσει το Α.Φλέμιγκ, επιστρέφει στα Νοσοκομεία μας. Αυτός που όταν αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε το Νοσοκομείο ανοιχτό μας έβριζε από τηλεοράσεως ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ! Ας έρθει λοιπόν!

Να του δείξουμε πως έχει καταντήσει η Πτ. Μπόμπολα, πως ρημάζουν τα Χειρουργεία της, που ήταν οι θάλαμοι της Πνευμονολογικής, της Ουρολογικής ,της Οφθαλμολογικής, των Νεφρολόγων.
Να του δείξουμε πως καταρρέουν τα εργαστήρια, πως το Φαρμακείο του Νοσοκομείου είναι σήμερα αποθήκη για φακέλλους. Πως ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι των Νοσοκομείων και οι ασθενείς πέρα-δώθε στο Σισμανόγλειο και στα άλλα Νοσοκομεία, εξ’ αιτίας των υπηρεσιών που κατάργησε.

Δεν πέρασε τότε η απόφασή της αντιλαϊκής του πολιτικής να κλείσει το Α. Φλέμιγκ. Βρήκε απέναντί του ενωμένους όλους τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων μας. Βρήκε απέναντί του το λαό της περιοχής. Κατάφερε να σκορπίσει 300 εργαζόμενους και να αφήσει το Νοσοκομείο να παραπαίει.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε σήμερα, να ξαναστήσουμε το Φλέμιγκ, να αποκατασταθούν οι λειτουργίες του, να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό.
Παρ’ όλο το θράσος του να εμφανίζεται εδώ, δεν είμαστε αφελείς!

Ξέρουμε πως αγωνιζόμαστε πρώτα και κύρια ενάντια στην πολιτική που εφάρμοσε, στην ίδια πολιτική που ως σήμερα, δίνει μόνο υποσχέσεις ενω το Νοσοκομείο καταρρέει.

Οι εργαζόμενοι και στα τρία Νοσοκομεία του «συγκροτήματος» ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να σταθούν τα Νοσοκομεία στα πόδια τους. Με προσλήψεις, με ανάπτυξη και άνοιγμα των δομών που έκλεισαν, για άμεση λειτουργία της Πτ. Μπόμπολα.

Για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ο κόσμος να βρίσκει περίθαλψη όταν έχει ανάγκη!

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Σισμανόγλειου στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Θράσος! Αναίδεια! Πρόκληση! Ντροπή!

Τι θα τολμήσει να πει άραγε στους εργαζόμενους ;

Μήπως νομίζει πως έχουμε ξεχάσει τι έκανε ως κύριος εκφραστής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης των μνημονίων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) το 2013 στο Νοσοκομείο μας, στο Αμ. Φλέμιγκ, στο Παπαδημητρίου και σε άλλα 10 Νοσοκομεία πανελλαδικά;

Μήπως νομίζει πως έχουμε ξεχάσει τους συναδέλφους μας από το Αμ. Φλέμιγκ και το Παπαδημητρίου που κλαίγανε μπροστά από τη γραμματεία του Νοσοκομείου μας όταν παραλαμβάνανε τα χαρτιά της διαθεσιμότητάς τους;

Μήπως νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει ότι το Αμ. Φλέμιγκ το άφησε ανάπηρο, ανήμπορο διώχνοντας 300 συναδέλφους μας μέσα σε μία νύχτα;

Μήπως νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει ότι από το Σισμανόγλειο και το Φλέμιγκ έβγαλε σε διαθεσιμότητα 466 συναδέλφους μας, κατάργησε πάνω από 250 οργανικές θέσεις και εκατοντάδες κρεβάτια στην κρίσιμη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής με πληθυσμό πάνω από 1.500.000 πολίτες;

Μήπως νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει ότι χωρίς καμία αιδώ έριξε σε διαθεσιμότητα 1.665 συναδέλφους μας και έκλεισε 13 νοσοκομεία;

Μήπως νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει την προκλητική του κυνικότητα και τις ύβρεις απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, τους λειτουργούς της, με απίστευτους χαρακτηρισμούς («φαίνεσαι από τη φάτσα σου εσύ ο συνδικαλιστής» έλεγε σε βίντεο την εποχή των διαθεσιμοτήτων και του κλεισίματος των νοσοκομείων);

Ας πει στους εργαζόμενους λοιπόν η καινούρια ηγεσία της ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ, στην οποία συμμετέχουν και « κάποιοι» που τόσα χρόνια επιμελώς έκρυβαν την κομματική τους ταυτότητα, πως απροκάλυπτα καλεί τον ενορχηστρωτή του κλεισίματος των Δημόσιων Νοσοκομείων να μιλήσει για το μέλλον της παράταξης τους και της δημόσιας υγείας ένα ζοφερό μέλλον με κατάργηση του 8ωρου, κατάργηση της μονιμότητας, γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις, με καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αυτών που χύθηκε αίμα για την εδραίωσή τους,

Καλεί το λύκο… να φυλάξει τα πρόβατα!

Η Νέα Πορεία καταγγέλλει τις παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΓΚΙ – ΠΑΜΕ/ΚΚΕ που κάνουν ότι ξέχασαν τι συνέβη το 2013 και ότι ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να έρθει ο Άδωνης στο Νοσοκομείο είναι για να ζητήσει συγνώμη από το λαό που του στέρησε με τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ένα μεγάλο κομμάτι των δημόσιων Νοσοκομείων. Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ υποστήριξαν ότι είναι καλοδεχούμενοι όλοι στο νοσοκομείο μας (ακόμα και η Χρυσή Αυγή) η δε ΑΝΑΓΚΙ -ΠΑΜΕ/ΚΚΕ βάζοντας πλάτη στη ΔΑΚΕ αρνήθηκε να πάρει θέση για το εάν είναι ή όχι ανεπιθύμητος ο Άδωνις στο νοσοκομείο μας, με αποτέλεσμα να μη καταφέρει να πάρει απόφαση το ΔΣ του σωματείου.

Η Νέα Πορεία μαζί με το σωματείο εργαζομένων του Αμ. Φλέμιγκ καταγγέλλει την επίσκεψη Άδωνη και καλεί όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Σισμανογλείου, την Πέμπτη 13/12/2013 και ώρα 11.30 πμ ενάντια στην επίσκεψη Άδωνη.

Καλούμε τους συναδέλφους του νοσοκομείου μας να γυρίσουν την πλάτη στον ίδιο και την παράταξη της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ που με περισσή θρασύτητα τον καλούν στον τόπο του εγκλήματος και να μη συμμετέχουν στην εκδήλωση του Αμφιθεάτρου, δείχνοντας έτσι την σαφή τους αντίδραση σε ότι εγκληματικό διέπραξε ο ίδιος και η πολιτική των μνημονίων το 2013.

Θα είμαστε εκεί για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί

ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις