Με οίηση, αλαζονεία και ανοίκειες επιθέσεις στην ΑΔΕΔΥ και στον εκπρόσωπό της, που παραβρέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, αντιμετώπισε ο υφυπουργός εργασίας Πετρόπουλος τα πραγματικά παραδείγματα μείωσης των συντάξεων, που παρουσίασε η ΑΔΕΔΥ στον τύπο και κατέθεσε στη βουλή.

Από τα παραδείγματα αυτά προκύπτει ότι η περικοπή των συντάξεων με τον νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου φτάνει στο 40%. Συγκεκριμένα η μείωση της σύνταξης νέου συνταξιούχου (με τον Ν.4387/16) που βγαίνει στη σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσίας φτάνει στα 330 ευρώ τον μήνα. Επ’ αυτού ο υφυπουργός εργασίας δεν είπε ούτε λέξη και παρουσίασε – την επόμενη μέρα – μεμονωμένα παραδείγματα χαμηλών συντάξεων που παρουσιάζουν πενιχρές αυξήσεις για να συσκοτίσει την πραγματικότητα.

Καμώνεται πως αγνοεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία – το 95% – των υπαλλήλων του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα βγαίνει στη σύνταξη με 35 έως 40 χρόνια υπηρεσίας και οι υπάλληλοι αυτοί έχουν μειώσεις από 300 έως 400 ευρώ τον μήνα.

Αντί ο υφυπουργός εργασίας να έχει το σθένος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη των πρωτοφανών περικοπών που ο νόμος, – τον οποίο ψήφισε αυτός και η κυβέρνησή του – επιφέρει, κατηγόρησε την ΑΔΕΔΥ ότι «παραπληροφορεί» κι ότι λέει «ψεύδη». Απύθμενο το θράσος του!!!

Αυτός και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που, συστηματικά κοροϊδεύουν εδώ και δυόμισι χρόνια την ελληνική κοινωνία ότι δήθεν ο νόμος Κατρούγκαλου δίνει αυξήσεις, κατηγορεί την ΑΔΕΔΥ επειδή αποκαλύπτει την πραγματικότητα και κι έτσι καταρρέει το success story της κυβέρνησης.

Το ότι σαρώνονται οι συντάξεις είναι αυταπόδεικτο. Ούτε καν τα συγκεκριμένα παραδείγματα χρειαζόταν. Το παραδέχεται η ίδια η συγκυβέρνηση με τα στοιχεία που παρουσιάζει. Από τη μια μεριά λέει πως η μη περικοπή των συντάξεων των παλιών ασφαλισμένων κοστίζει στον προϋπολογισμό του 2019 2,7 δισ. ευρώ κι από την άλλη ισχυρίζεται ότι δεν περικόπτονται οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων!!! Αλήθεια τα 2,7 δισ. ευρώ από πού προέρχονται; Δεν προέρχονται από τις μειώσεις των συντάξεων; Είναι, προφανώς, αυτά, τα νέα Μαθηματικά του Πετρόπουλου και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλήθεια, γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τις προσωπικές διαφορές των παλιών ασφαλισμένων;;; Δεν τις δίνει, απλά, γιατί εκεί αποκαλύπτεται το πετσόκομμα των συντάξεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, εδώ και δυόμισι χρόνια, έχει δώσει στη δημοσιότητα πίνακες και στοιχεία με τις σαρωτικές μειώσεις που ο νόμος 4387/16 επιφέρει. Τα στοιχεία αυτά τα είχαμε αποστείλει στη βουλή και καλούσαμε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τον νόμο – έκτρωμα (δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα και νέα παραδείγματα περικοπής των συντάξεων με τον ν. Κατρούγκαλου). Και τότε ο Κατρούγκαλος μας έλεγε ότι λέμε ψέματα. Δήλωνε μάλιστα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι με τον νόμο του οι συντάξεις μέχρι 1.300 ευρώ δεν μειώνονται ούτε ένα (!!!) ευρώ, ενώ είναι ακριβώς αυτές οι συντάξεις που μειώνονται 300 ευρώ τον μήνα. Το ποιος παραπληροφορούσε και το ποιος έλεγε την αλήθεια το επιβεβαιώνει σήμερα η πραγματικότητα, όπου 200.000 νέοι συνταξιούχοι βιώνουν στο πετσί τους τις περικοπές των συντάξεων, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιβάλλει με τον Ν.4387/16, καθώς και με τις περικοπές των προηγούμενων μνημονιακών νόμων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι ο νόμος Κατρούγκαλου είναι νόμος – έκτρωμα και δεν παίρνει καμιά διόρθωση. Πρέπει άμεσα να καταργηθεί, μαζί με όλους τους αντιασφαλιστικούς μνημονιακούς νόμους.

Τέλος, στον υφυπουργό εργασίας Πετρόπουλο του αφιερώνουμε, από την σοφία του λαού μας την παροιμία:

«Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις,
για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις».