Μεταμνημονιακή εποχή, με την… κανονικότητα της κυβέρνησης: τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Ο ταξικός «αποστάτης» και η ιστοσελίδα πολλές φορές έχει αναφέρει ότι είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η εργασιακή ανασφάλεια, τα προγράμματα σύγχρονης δουλείας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, την εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και την αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων στους χώρους δουλειάς.

Αυτό φαίνεται, άλλωστε, από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για τη ροή της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπου, για παράδειγμα, τον Οκτώβριο 2018, έφτασαν στο 62,05% των νέων συμβάσεων.

Φαίνεται, επίσης, και από τα προγράμματα δουλείας, και τους «ωφελουμένους», όπως τους χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ κτλ. σε δήμους, νοσοκομεία, εκπαίδευση κτλ.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να το διαπιστώσει και προσφάτως, από το πρόγραμμα επιδότησης μετατροπής των «μπλοκάκηδων» σε μισθωτούς, καθώς από φέτος μπαίνει μαχαίρι κατά 95% στο κονδύλι αλλά και στο πλήθος των δυνητικών δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, αντί για κονδύλι 156.800.000 ευρώ, το εν λόγω πρόγραμμα εφέτος προβλέπει πλέον κονδύλι μόλις 10.000.000 ευρώ. Παράλληλα, οι δυνητικοί δικαιούχοι του μειώνονται από τους 40.000 μόλις στους 2.000.

Αυτά, για να γνωρίζουμε και να μην καταπίνουμε αμάσητα τα «fake news» της κυβέρνησης περί στήριξή της στη μόνιμη δουλειά κτλ.