Ερωτηματικά για τις ατομικές συμβάσεις στο ΓΝ Καβάλας

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Οι καταγγελίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και αφορούν την πρόσληψη προσωπικού με ατομικές συμβάσεις σε υποστηρικτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Καβάλας, γεννούν εύλογα ερωτηματικά για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας αντί να σιωπά πρέπει να δώσει άμεσα εντολή προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα και να δοθούν εξηγήσεις για την νομιμότητα αυτών των διαδικασιών. Στην περίπτωση που υπάρχει, όπως καταγγέλλεται, παραβίαση της νομιμότητας ο πέλεκυς πρέπει να πέσει βαρύς.

Την ίδια υποχρέωση έχει και η ηγεσία του ΑΣΕΠ που στα χέρια της είναι ο έλεγχος της νομιμότητας αυτών των διαδικασιών όχι μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αλλά συνολικά στις διαδικασίες που ακολουθούνται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Στην περίπτωση δε που ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές, γεννάται το ερωτηματικό αν αυτές αποτελούν ένα μεμονωμένο περιστατικό ή αν ανάλογες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Βέβαια όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας είχε κάνει δεκτή την πρόταση του Συνδικαλιστικού κινήματος για μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου, κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων και κάλυψη πλέον των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.