Δημαρχείο Θεσσαλονίκης: Συμβολική κατάληψη από τους εργαζόμενους

Φωτογραφία αρχείου

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του δημάρχου Θεσσαλονίκης και των οικονομικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν νωρίτερα εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των νυχτερινών και των κυριακάτικων, την έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα και για τη μη παροχή μέτρων ατομικής προστασίας.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κάνουν αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο, ενώ συνεχίζουν την αποχή τις Κυριακές (από τις 18 Νοεμβρίου).

Όπως σημείωσαν, όσοι έχουν τη δυνατότητα αγοράζουν οι ίδιοι με δικά τους χρήματα μποτάκια, γάντια και μάσκες για την ατομική τους προστασία, ενώ κυριακάτικα και νυχτερινά έχουν να πληρωθούν από τον Μάιο.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επίσης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως παρότι είχαν ανακοινώσει την κινητοποίησή τους, ούτε ο δήμαρχος ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά ούτε και ο γενικός γραμματέας ήταν στα γραφεία τους για να τους συναντήσουν. Τελικά η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τη διευθύντρια Διοικητικού Προσωπικού, Μαρία Τατάγια.

Όπως τόνισαν, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται καθώς δεν έλαβαν καμιά απάντηση από την πλευρά του δήμου ενώ σημείωσαν πως για το αν θα συνεχιστεί η αποχή θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων.