Τσιαπής: Αυτοδιαχείριση των ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, με επόμενο βήμα την ενοποίησή τους

Για τις εκλογές στο ΤΕΑΥΦΕ και στο ΤΑΥΦΕ, που γίνονται στις 5, 6 και 7 Δεκέμβρη, μίλησε στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», το Σάββατο 1η Δεκέμβρη, ο επικεφαλής της Προοδευτικής Κίνησης Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων, Δημήτρης Τσιαπής. Μιλά επίσης για την… εργοδοτική πορεία της Ομοσπονδίας των φαρμακοϋπαλλήλων, που με «άσφαιρα» ουσιαστικά βοήθησε να περάσει η φορολογία των εταιρικών αυτοκινήτων στις πλάτες των εργαζομένων, για την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στον κλάδο, πράγμα που οδηγεί στη μείωση των εισφορών στα Ταμεία τους, για τη μη υπογραφή ΣΣΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας κτλ.

Όσον αφορά στις εκλογές στα Ταμεία, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

– Τα Ταμεία μας είναι αυτοδιοικούμενα. Η δική μας άποψη είναι ότι πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα, αυτό της αυτοδιαχείρισής τους από τους ασφαλισμένους, που θα αποφασίζουν αυτοί, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, για τις όποιες κινήσεις θα κάνει το Ταμείο, κι όχι, για παράδειγμα, να παίρνεται μια απόφαση για επένδυση υψηλού κινδύνου μέσα από μια επιτροπή κτλ.

– Πιστεύουμε πως επίσης πρέπει να προχωρήσουμε στην ενοποίηση των Ταμείων μας (υπάρχουν δύο “εγκαταστάσεις” δεδομένων, από αλλού αντλεί στοιχεία το ένα Ταμείο, από αλλού το άλλο κτλ.), ώστε οι υπάλληλοι που απασχολούνται και που προσφάτως έγιναν αορίστου χρόνου να μπορούν να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους, να είναι πιο παραγωγικοί ως προς τη βιωσιμότητα των Ταμείων, όπως, για παράδειγμα, να κοιτάξουν την εισφοροδιαφυγή κτλ.

– Το κλίμα των εκλογών είναι αρκετά τεταμένο. Και μέσα από αυτήν την ένταση και την πόλωση φαίνεται πως υπάρχουν δύο-τρεις ομάδες που προσπαθούν να ελέγξουν τα Ταμεία. Την ίδια ώρα, στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται ένας πόλεμος, τύπου «τι έκανα», «ποιος είμαι» κτλ. Για το τι θα κάνουν, όμως, δε μιλά κανείς. Πέραν της Προοδευτικής Κίνησης δεν έχει κανένας δώσει κανείς στίγμα.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

1. Αυτοδιαχείριση ΤΩΡΑ των δύο Ταμείων από τους εργαζομένους, επί τη βάσει της απόφασης των εργαζομένων για ΝΠΙΔ, και μακριά από τις «επενδύσεις» υψηλού ρίσκου. Οι εργαζόμενοι όταν θέλουν μπορούν.

2. Συνεργασία των δύο Ταμείων, σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος και των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτά αλλά και των ασφαλισμένων, με προοπτική ενοποίησής τους.

3. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1% στο ΤΕΑΥΦΕ, πράγμα που σημαίνει αύξηση των εσόδων του Ταμείου.

4. Δυνατότητα χορήγησης δανείων, ανάλογα με τις εισφορές, από το ΤΑΥΦΕ, σε άνεργους συναδέλφους, ή για τις σπουδές των παιδιών μας, ή για ιατρικούς λόγους, ή για την προστασία της κατοικίας μας από τους πλειστηριασμούς κτλ.

5. Καταπολέμηση της μαύρης εργασίας – εισφοροδιαφυγής (π.χ., φαρμακεία, όπου συνάδελφοι δηλώνονται για 4ωρο και εργάζονται 8ωρο, ή στους συναδέλφους της ιατρικής ενημέρωσης αλλά και στους συναδέλφους στις φαρμακαποθήκες), κατάργηση των ελαστικών σχέσεων στον κλάδο (ενοικιαζόμενοι κτλ.). Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

6. Ένταξη όλων των φαρμακεργατών στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

7. Υπογραφή νέας ΣΣΕ, που με ευθύνη της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας είναι «στην κατάψυξη» εδώ και 4 χρόνια, με αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα.

Όπως σημειώνει, τέλος, ο Δημήτρης Τσιαπής, την ώρα που ο κλάδος των εργαζομένων στο φάρμακο δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα – απόρροια των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, με την αρωγή του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και των εκπροσώπων του, η Προοδευτική Κίνηση και οι υποψήφιοί της είναι εδώ, δίπλα στον εργαζόμενο, στον ασφαλισμένο και στο συνταξιούχο. Καλεί, δε, όλους τους συναδέλφους του να συμπλέσουν μαζί της, και να στηρίξουν – ψηφίσουν τους υποψηφίους της.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Εκλογές στο ΤΕΑΥΦΕ, το επικουρικό ταμείο (ψηφίζουν οι εργαζόμενοι στην φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, ιατρικοί επισκέπτες). Η διεξαγωγή των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΤΕΑΥΦΕ (Χαλκοκονδύλη 56), στην Αθήνα, αλλά και με ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της Προοδευτικής Κίνησης που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΜΑΤΖΑΚΗΣ

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΠΗΣ

  • ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΟΥ

ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΡΔΟΣ

Εκλογές στο ΤΑΥΦΕ, το ταμείο αλληλοβοήθειας (ψηφίζουν οι εργαζόμενοι στην φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, ιατρικοί επισκέπτες). Η διεξαγωγή των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΤΕΑΥΦΕ (Χαλκοκονδύλη 56), στην Αθήνα, αλλά και με ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής Κίνησης που μετέχει στο ψηφοδέλτιο:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΝΤΗΣ


Πατήστε εδώ για να ακούσετε αναλυτικά τι είπε ο Δημήτρης Τσιαπής στην εκπομπή «Στη δουλειά & στην εκπομπή», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen και κάθε Κυριακή από το διαδικτυακό Radio 2510.