19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Generation 400: Καταλήψεις για διορισμό εκπαιδευτικών, χρηματοδότηση Παιδείας. Όχι για στρατολογούν νέα μέλη οι εγκληματίες

Πρόσφατα

Κάποιοι πηγαίναμε στο σχολείο την εποχή που το Υπουργείο Παιδείας, έστελνε dvd αντί για βιβλία, άλλοι πριν από 10 χρόνια που η αστυνομία δολοφονούσε συνομήλικους μας στην Αθήνα και άλλοι σήμερα, αντιμετωπίζοντας καταστάσεις όπου ακροδεξιές ομάδες προσπαθούν να οργανώσουν καταλήψεις με το μίσος για τους γειτονικούς λαούς να κυριαρχεί παρέα με τα πιο επικίνδυνα και πολεμοχαρή συνθήματα.

Συνθήματα που φωνάζουν οι άνθρωποι που θα γίνουν οι πρώτοι μάρτυρες τις φρικαλεότητας του εθνικισμού και του πολέμου, εμείς, η γενιά μας.

Το να εμπεδωθεί κατά τα μαθητικά μας χρόνια πως είμαστε αναλώσιμοι, ίσως είναι η βασική σχολική ύλη του συστήματος.

Από την παιδεία που στριμώχνεται σε αίθουσες 26 και 30 μαθητών, όπου είναι αδιανόητο να μην δαπανηθούν περιουσίες σε φροντιστήρια, όπου εν έτει 2018 βρίσκονται σχολεία δίχως καθηγητές και μαθητές λιποθυμούν από την πείνα.

Μέχρι την καθημερινή υπενθύμιση της ζούγκλας που μας περιμένει μετά το σχολείο, τον εργασιακό μεσαίωνα, την ανεργία, την επισφάλεια, τις κακοπληρωμένες δουλειές και τα 10 ώρα εργασίας,την αδυναμία να ξεφύγουμε από το πατρικό ή το παιδικό δωμάτιο ακόμα και ως ενήλικες.

Πασχίζουν να μας “μάθουν” να είμαστε αναλώσιμοι, χωρίς απαιτήσεις συνηθισμένοι όχι στο να ζούμε αλλά να επιβιώνουμε στο περιβάλλον της κρίσης.

Το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς έχει υποθηκευτεί στους δανειστές, για αυτό με κάθε τρόπο θα αμφισβητήσουμε, θα οργανωνόμαστε και θα αντιστεκόμαστε.

Οι καταλήψεις στα σχολεία που λαμβάνουν χώρα για το Μακεδονικό, την Β. Ήπειρο και τον Κατσίφα δεν αμφισβητούν τίποτα από τα παραπάνω, είναι ο τρόπος να πηγαίνουν όλα κατά διαόλου και κάποιοι να νομίζουν ότι αντιστέκονται όσο οι εγκληματίες θα στρατολογούν νέα μέλη.

Δεν θα βάλουμε το χέρι μας για να βγάλουμε το μάτι μας.

Να γίνουν καταλήψεις με αιτήματα τις αξιοπρεπείς σχολικές εγκαταστάσεις, τον διορισμό καθηγητών σε κάθε σχολείο για την κάλυψη μαθησιακών αναγκών, την αύξηση της χρηματοδότησης στην παιδεία.

Να γίνουν αγώνες από όλους μας, παντού, στα σχολεία, στις πλατείες, τις γειτονιές μέχρι και τις δουλειές μας, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια.

Να πάρουμε το μέλλον μας πίσω!

Ζωή και Όχι Επιβίωση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις