16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ: Όλοι στη συγκέντρωση συμπαράστασης για τους Χρήστο Βαγενά και Ελένη Μανουρά | Δικαστήρια Ευελπίδων, 30/11

Και ώρα 09.30πμ, στο Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, κτήριο 2, αίθουσα 1)

Πρόσφατα

Η ποινικοποίηση των αγώνων καλά κρατεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τελευταίο κρούσμα τη σύλληψη των μελών της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων του ΟΑΕΕ και μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ, Χρήστο Βαγενά (Μέλος της ΕΕ του ΜΕΤΑ) και Ελένης Μανουρά, που συνελήφθησαν, στις 19/11, επειδή περιφρουρούσαν την κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο. Οι δύο συνάδελφοι οδηγούνται σε δίκη, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και με την «αξιοποίηση» του «ιδιώνυμου» που ψηφίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, για τον αγώνα που δίνουν, από κοινού με τους άλλους συναδέλφους τους, για την υποστελέχωση και την απαξίωση των υπηρεσιών του Ταμείου.

Οι αγωνιστές οδηγούνται σε δίκη την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, ώρα 9.30πμ, στο Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, κτήριο 2, αίθουσα 1).

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, που έχει δημιουργήσει ένα τερατούργημα, τον ΕΦΚΑ, αλλά τις συνέπειες της ανάλγητης πολιτικής τους τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι. Το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού, που εντείνεται ακόμα περισσότερο με τις μετακινήσεις εργαζομένων σε επιτελικές θέσεις του ΕΦΚΑ, χωρίς να καλύπτονται τα κενά τους, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων.

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο «υπεύθυνο» γι’ αυτό το νέο κρούσμα καταστολής, που έρχεται να προστεθεί σε αυτά της ποινικοποίησης κάθε εργατικού και κοινωνικού αγώνα, ποινικοποίηση που σκοπό έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και τη μάχη που δίνουν για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν, τις ψηφίζουν και τις εφαρμόζουν.

Παρά τις τυμπανοκρουσίες της για την «έξοδο» από τα μνημόνια και την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, οι μνημονιακές πολιτικές είναι παρούσες, η λιτότητα συνεχίζεται, η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών του δημοσίου συνεχίζονται, ενώ εντείνεται η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους & όλες, τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, ώρα 9.30πμ, στο Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, κτήριο 2, αίθουσα 1).

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ
ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις