15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΝΔΙΣΥ: Η νέα κοροϊδία με τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας

Πρόσφατα

Μία ακόμη «περίπτωση εξαπάτησης από το υπουργείο Εργασίας» αποκαλύπτει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και αφορά τα παρακρατηθέντα ποσά υπέρ ΕΟΠΥΥ των θανόντων, από τον 11/2012 έως και τον 6/2016 στους δικαιούχους χήρες, χήρους, ανήλικα τέκνα, καθώς και στους κληρονόμους αυτών.

Όπως σημειώνει, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «με την άρνηση της να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, τους οποίους εχει οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, αποδεικνύεται ότι με πρωτοφανή ψέματα και παραπλανητικές κινήσεις κοροϊδεύει και τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας οι οποίες έχουν περικοπεί δραματικά με το νόμο Κατρούγκαλου».

Στις 2/8/2018, το ΕΝΔΙΣΥ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα κατά της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου για την καθυστέρηση της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ ΕΟΠΥΥ των θανόντων, από τον 11/2012 έως και τον 6/2016 στους δικαιούχους χήρες, χήρους, ανήλικα τέκνα, καθώς και στους κληρονόμους αυτών.

Στις 3/8/2018, το υπουργείο Εργασίας έβγαλε Δελτίου Τύπου με διάψευση και υποστήριζε ότι είχαν επιστρέψει τα ποσά! Όμως, όπως σημειώνει το ΕΝΔΙΣΥ, «μόλις ο εισαγγελέας έδωσε εντολή και χρεώθηκε στον 19ο Πταισματοδίκη η αναφορά του και αφού κάλεσε ως μάρτυρες τον πρόεδρο Ν. Χατζόπουλο και την γενική γραμματέα Π. Μουρίκη, αμέσως μετά άρχισαν να καταβάλλουν τα παρανόμως παρακρατηθέντα».

Με την σύνταξη του Νοεμβρίου του 2018 δόθηκαν τα ποσά, αρχής γενομένης από τους δικαιούχους του πρώην ΙΚΑ με σύστημα πληρωμής ΟΠΣ (σ.σ.: με το σύστημα πληρωμών ΗΔΙΚΑ του πρώην ΙΚΑ δεν έχουν επιστραφεί τα ποσά, ούτε των υπόλοιπων ταμείων ακόμα).

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις