16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση ΡΑΚ για τις συλλήψεις και τη σημερινή δίκη των αγωνιστών, Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά

Συλλήψεις εργαζομένων σε κατάληψη κτηρίου ΟΑΕΕ για να μην εξαπλωθεί ο αγώνας. Όλοι/ες στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Κτήριο 2 (αίθουσα 1) Τρίτη, 20/11/18, 12μ.

Πρόσφατα

Στην προσαγωγή συνδικαλιστών της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων ΟΑΕΕ, του Χρήστου Βαγενά και της Ελένης Μανουρά, προχώρησε χθες το πρωί η αστυνομία, με αφορμή την κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ, στο Νέο Ηράκλειο, κατάληψη που γίνεται από τους εργαζομένους που διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την απαξίωσή τους.

Η προσαγωγή των δύο συνδικαλιστών μετατράπηκε σε σύλληψη, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε «αγανακτισμένη» πολίτης. Παραπέμφθηκαν αυθημερόν στον εισαγγελέα ο οποίος παρέπεμψε σε δίκη, στις 20/11/18, στις 12πμ στο κτήριο 2 (αίθουσα 1) στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, μετά από δυο χρόνια έχει καταφέρει να οδηγήσει τους εργαζόμενους στην “έξοδο από τα μνημόνια”, δηλαδή στο πλήρες αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι μπήκαν στο δρόμο του αγώνα και η κυβέρνηση στο δρόμο του «ιδιώνυμου» που πρόσφατα ψηφίστηκε κατ΄ επιταγήν των μνημονιακών δεσμεύσεων που απαιτούν τη σιωπή και υποταγή του εργατικού κινήματος.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΦΚΑ, τις Ομοσπονδίες μας και την ΑΔΕΔΥ και ολόκληρο το εργατικό κίνημα να στηρίξουν τους συναδέλφους:

Να κηρυχτεί πανελλαδική στάση εργασίας την 20/11/18 από τις 11πμ στην Αττική και από της 12πμ στην υπόλοιπη χώρα μέχρι την λήξη του ωραρίου.

Οι συλλήψεις μέσω “αγανακτισμένων” πολιτών είναι μια πραγματική απειλή για ολόκληρο το εργατικό κίνημα.

Να επεκταθούν άμεσα οι καταλήψεις κτηρίων του ΕΦΚΑ με την απαίτηση να επιλυθούν εδώ και τώρα τα συσσωρευμένα προβλήματα που αφορούν τα οργανογράμματα, την έλλειψη προσωπικού ενώ η ανεργία καλπάζει, τη λειψή ή καθόλου καθαριότητα, την αθλιότητα των μισθών μας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΦΚΑ


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις