15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Όχι άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά για την κινητοποίηση και το κλείσιμο του αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά, τη Δευτέρα 19/11/2018

Πρόσφατα

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών συμμετέχει στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 θα κρατήσει κλειστό το αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά (Ρετσίνα 45) ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την ώρα εργασίας τους.

Τα τελευταία εργατικά δυστυχήματα που στοίχησαν την ζωή δύο συναδέλφων – εργαζόμενων σε υπηρεσία Καθαριότητας και τον τραυματισμού ενός τρίτου, μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο το δέκα ημερών, μακραίνουν ακόμα περισσότερο την λίστα θανάτων εργαζομένων κατά την ώρα της εργασίας τους.

Κυβέρνηση και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανάλγητο τρόπο αδιαφορούν και ρίχνουν στον ολετήρα για την αποπληρωμή του χρέους και την δημιουργία πλεονασμάτων, τα εργασιακά δικαιώματα, την υγιεινή και ασφάλεια ακόμα και την ίδια την ζωή των εργαζομένων, θεωρώντας τους αναλώσιμους.

Η εντατικοποίησης της εργασίας, η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, η μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, η μη πραγματοποίηση ελέγχων, ο κακοσυντηρημένος και πολλές φορές επικίνδυνος μηχανολογικός εξοπλισμός, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας – εκμετάλλευσης, είναι αιτίες που τις γνωρίζουν αλλά αδιαφορούν προκλητικά.

Δεν πάει άλλο!

Αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε νεκρούς συναδέλφους μας που έχασαν την ζωή τους εκτελώντας την εργασία τους.

Όλοι την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά (Ρετσίνα 45) να στείλουμε ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και Αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!!!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις