ΕΑΣ Δ. Καισαριανής: Πλήρης ταύτιση διοίκησης Σωματείου και δημοτικής Αρχής

Πρόεδρος Σωματείου: Θα σε περάσω Πειθαρχικό! Δήμαρχος: Εσένα δε θα σε ξανακάνω διευθυντή. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!

Η πλειοψηφία του σωματείου μας, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), συνεχίζει να μην κρατά τα προσχήματα στην κομματική – πελατειακή εξυπηρέτηση, όσων νομίζει ότι είναι ψηφοφόροι της, καθώς και στην πλήρη ταύτιση και συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Καισαριανής!

Οι εργαζόμενοι του Δήμου, μετά από πολλά χρόνια, έχουν για «εκπροσώπους» τους την πιο εργοδοτική διοίκηση σωματείου που πέρασε ποτέ και μια Δημοτική Αρχή που παρεμβαίνει στα εσωτερικά του σωματείου και αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους με εμπαθή και εκδικητικό τρόπο, αν δεν υποκλίνονται σ’ αυτή!

Μαζί εκβιάζουν εργαζόμενους και συντονισμένα πιέζουν υπηρεσιακούς παράγοντες που μπορεί να αντιστέκονται στην επιλεκτική αντιμετώπιση των υφισταμένων τους!

Αυτή η διοίκηση του σωματείου υποστήριξε την πρόσληψη προσωπικού, με τον διαγωνισμό της 3Κ/2018, λιγότερο σε αριθμό (14) από τις κενές θέσεις στον ισχύοντα ΟΕΥ (84), λέγοντας ψέματα και καλύπτοντας τη Δημοτική Αρχή που στην εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, έλεγε τότε ότι οι κενές θέσεις ήταν μόνο 35!

Αυτή η διοίκηση, που συμφώνησε ότι οι ανάγκες στην καθαριότητα, στο συνεργείο συντήρησης των οχημάτων καθαριότητας και στον ηλεκτροφωτισμό είναι μόνο 14 και όχι 84, δεν μιλά για την κάλυψη αυτών και άλλων αναγκών με φτηνή (τζάμπα για το Δήμο) ελαστική εργασία, μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Εκατόν πενήντα (150) τέτοιοι εργαζόμενοι, με τον ψευδεπίγραφο χαρακτηρισμό «ωφελούμενοι», έχουν εγκριθεί και άρχισαν να εργάζονται στο Δήμο Καισαριανής, για να αξιοποιηθούν για τις προεκλογικές σκοπιμότητες και από την κυβέρνηση και από τους δημάρχους!

Αυτή η διοίκηση του σωματείου, δεν είπε τίποτα, για το γεγονός, ότι ο νέος ΟΕΥ δεν προβλέπει καμία νέα θέση για τις αρμοδιότητες της ΚΕΔΗΚ και του Ν.Π «Λεωνίδας Μανωλίδης» (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ κ.λπ/) που μεταφέρονται στο Δήμο. Η μεταφορά τους αυτή, πράγμα θετικό, σημαίνει ότι, μετά την κατάργηση αυτών των Ν.Π που θα ακολουθήσει, το προσωπικό θα μεταφερθεί στο Δήμο και θα καταλάβει προσωποπαγείς και όχι οργανικές θέσεις, αφού δεν έχουν συσταθεί τέτοιες στον νέο ΟΕΥ!

Αυτή η διοίκηση του σωματείου που δεν αντέδρασε στον αυταρχικό και υποτιμητικό, για πολλούς εργαζόμενους, τρόπο ανάδειξης των προϊσταμένων, χρησιμοποιώντας το «ελλείψει» σε όλες τις θέσεις ευθύνης και δε μίλησε, ενώ ήταν «παρών» το προεδρείο του σωματείου, ακόμα και στην απειλή του Δημάρχου απέναντι σε διευθυντή ότι «…εσένα δε θα σε ξανακάνω διευθυντή…»!

Αυτή λοιπόν η διοίκηση που στέκεται «προσοχή» απέναντι στην εργοδοσία, «κουνάει» το χέρι σε συναδέλφους, γιατί δεν συναίνεσαν να πάρει το ανθυγιεινό επίδομα άτομο που κάνει και συνεχίζει να κάνει διοικητική εργασία, ενώ άλλοι συνάδελφοι με τις ίδιες προϋποθέσεις δεν το παίρνουν (και κατά την άποψή μας καλώς δεν το παίρνουν, γιατί αποτελεί κατάφωρη αδικία γι’ αυτούς που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και γιατί αποτελεί άλλοθι για τους αρμοδίους για να το περικόψουν σε όλους).

Δεν αντιδρά επίσης, γιατί δεν παίρνουν το ανθυγιεινό επίδομα όλοι οι εργαζόμενοι στο πράσινο και οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις των συνεργείων του Δήμου που λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης και προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και απομακρύνει εργαζόμενους από το σωματείο το γεγονός ότι ο πρόεδρος και άλλα μέλη του προεδρείου του σωματείου, πολλές φορές με την παρουσία αντιδημάρχων, εκβιάζουν από κοινού εργαζόμενους και αρμόδιους προϊστάμενους να παρανομήσουν και μάλιστα επιλεκτικά! Τελευταίο κρούσμα αποτελεί η πρεμούρα τους να προχωρήσουν στη δημοσίευση δύο μετατάξεις σε ανώτερο κλάδο, παρόλο ότι υπάρχει ένσταση από συναδέλφισσα, σχετικά με τα κριτήρια που έλαβε υπόψη το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Υ.Σ). Και αντί να περιμένουν τη συζήτηση της ένστασης, μεροληπτούν υπέρ του ενός ή άλλου συναδέλφου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο ο πρόεδρος να απειλεί τους αρμόδιους προϊσταμένους ότι θα τους «περάσει από πειθαρχικό». Θαυμάστε έναν πρόεδρο που αντί να πείθει, αντί να αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους εργαζόμενους, απειλεί με πειθαρχικά, λες και έχει ως πρόεδρος και πειθαρχικές αρμοδιότητες! Αλλά αυτά παθαίνει όποιος συναγελάζεται με την εξουσία και νομίζει ότι και αυτός αποτελεί τμήμα της!

Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση δεν παίρνει θέση για το ποιος πρέπει και ποιος δεν πρέπει να κριθεί για τη μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία. Η μόνη θέση που παίρνουμε είναι γι’ αυτές τις μετατάξεις, όπως και για όλες τις αποφάσεις του Υ.Σ, πρέπει να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η ισοτιμία μεταξύ των συναδέλφων, καθώς το συγκεκριμένο Υ.Σ δεν μας έχει συνηθίσει στην τήρηση αυτών των διαδικασιών, ούτε στην αμεροληψία, γιατί πολλές φορές σκοπίμως και επιλεκτικά γίνονται διαρροές για να ασκούνται πιέσεις και εκβιασμοί.

Αν η Δημοτική Αρχή είχε προκηρύξει 84 και όχι 14 θέσεις στα ανταποδοτικά, πέρσι το καλοκαίρι, θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες στην καθαριότητα, το πράσινο και στα άλλα συνεργεία και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις εξέλιξης σε προσωπικό του Δήμου με ανώτερα τυπικά προσόντα (πτυχιούχοι Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), για να καλύψουν τα κενά στις διοικητικές, οικονομικές, κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Η ΕΑΣ καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής να μην υποκύπτουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς, γιατί η ανοχή είναι συνενοχή και οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές σε όλους μας. Γιατί οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται. Η επιλεκτική όμως και αλά κάρτ στάση του σωματείου, ανάλογα με το ποιος είναι Δήμαρχος, υπονομεύει την ενότητα και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, αδυνατίζει τη δράση και αποτελεσματικότητά του και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια «αδιαφορούν» και δε συμμετέχουν στις διαδικασίες και στη ζωή του σωματείου.


Καισαριανή, Νοέμβρης 2018