Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι οικοδόμοι της χώρας την Τετάρτη 14 Νοέμβρη., διεκδικώντας: Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Κανέναν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της φοροληστείας. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Όπως σημειώνουν οι οικοδόμοι της Αθήνας, «κλιμακώνουμε την πάλη μας, με πανελλαδική, πανοικοδομική απεργία στις 14 Νοέμβρη. Για να δώσουμε μαχητική απάντηση στα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, που μιλάει για τη δήθεν “νέα εποχή”, ενώ υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Που λέει ότι τα μνημόνια δήθεν έφυγαν και την ίδια ώρα αφήνει άθικτους όλους τους νόμους και τους όρους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλλουν φορολεηλασία, χαράτσια, υποβαθμίζουν τις παροχές Υγείας για τις οικογένειές μας, τη μόρφωση των παιδιών μας. Κάνουμε στην άκρη την ξεπουλημένη και συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και υπονομεύει τον αγώνα δεκάδων ταξικών σωματείων που παλεύουν για υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μοιράζει ανέξοδα προεκλογικές υποσχέσεις. Θριαμβολογεί ότι “το τέλος των μνημονίων” είναι η αφετηρία για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων. Με περίσσιο θράσος, στήνει επικοινωνιακές φιέστες για την επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ). Κρύβει επιμελώς ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν ΣΣΕ και όπου υπάρχουν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει στους μεγαλοεργοδότες “ρήτρα μη εφαρμογής” για να μπλοκάρουν την επέκτασή τους. Όσες φιέστες κι αν κάνει δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κατάσταση, που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, όπου κυριαρχούν τα “θέλω” των αφεντικών. Μόνο ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα ανακουφίζουν τη ζωή μας και ταυτόχρονα θα βάζει τις βάσεις της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών», τονίζουν από την πλευρά τους οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης.