Εργατικό δυστύχημα στο Δ. Ασπροπύργου: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας εργάτες καθαριότητας

Παρασύρθηκαν εν ώρα εργασίας από Ι.Χ. αυτοκίνητο | Το νέο εργατικό δυστύχημα καταγγέλλει και το ΜΕΤΑ, και ζητεί την άμεση παροχή ατομικών μέτρων προστασίας στους εργαζομένους, που βλέπουν τα δικαιώματά τους να μπαίνουν στο μνημονιακό «προκρούστη» αιρετών και κυβέρνησης

Ένα ακόμη σοβαρό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στον κλάδο των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας – Ειδυλλίας, νωρίς το πρωί της Παρασκευής 9 Νοέμβρη δύο εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ασπροπύργου ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια χτύπησε τους δύο εργάτες. Ως αποτέλεσμα ο ένας εργάτης έχασε τη ζωή του, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο νεκρός εργάτης καθαριότητας ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και προσλήφθηκε με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ του ΑΣΕΠ. Ο τραυματισμένος εργάτης, εργάζεται στην καθαριότητα μέσω κοινωφελούς εργασίας με 8μηνη σύμβαση με αποδοχές 495 ευρώ.