22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χαρίσης: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου

Πρόσφατα

Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Νοεμβρίου απεύθυνε στους εργαζόμενους -μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας– το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης.

Ο Γ. Χαρίσης, μαζί με άλλους συνδικαλιστές βρέθηκε, στην Πρέβεζα στο πλαίσιο γενικότερης περιοδείας στην Ήπειρο, ζητώντας από τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση.

Σύμφωνα γραμματέα του ΜΕΤΑ, η κινητοποίηση έχει ως σκοπό να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι μετά από χρόνια λιτότητας δεν αντέχουν άλλο. Οι αυξήσεις στους μισθούς, το “ξεπάγωμα” της διετίας 2016-2017 για την μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων , η αύξηση κι όχι η μείωση του αφορολόγητου, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων αδείας αποτελούν κυρίαρχα ζητήματα για τους συνδικαλιστές μαζί με το αίτημα για την μη περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων.

Ο Γ. Χαρίσης υπογράμμισε ακόμη ότι η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων που έχουν λάβει δάνεια και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν, καθώς και για την γενικότερη αναβάθμιση των παροχών προς τους συναδέλφους τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τέλος και για τη διεκδίκηση αναδρομικών, δώρων Xριστουγέννων και αδείας λέγοντας ότι αυτή θα πρέπει να γίνει όχι μέσω της δικαστικής οδού αλλά μέσω των διεκδικήσεων των συνδικαλιστικών οργάνων έτσι ώστε η ισχύς τους να αφορά όλους τους εργαζόμενους και να αποτελέσει όχι μια αποσπασματική παροχή αλλά νόμο του κράτους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις