ΠΣΕ-ΟΑΕΕ: 6η ημέρα σήμερα καταλήψεων σε κτήρια του ΕΦΚΑ

Ανακοίνωση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ

Σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 συνεχίζουμε για 6η μέρα τις κινητοποιήσεις μας, με την πραγματοποίηση καταλήψεων από τις 7.00 π.μ στο κεντρικό κτίριο του ΕΦΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8) και στις Περ/κες Διευθύνσεις του πρώην ΟΑΕΕ (Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Κέντρου Αθήνας).

Απευθυνόμενοι ειδικότερα στους φίλους συναλλασσόμενους ζητάμε την κατανόησή τους για την πιθανή ταλαιπωρία αλλά τους ενημερώνουμε ότι, πριν προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη μορφή αγώνα εξαντλήσαμε κάθε άλλο δυνατό μέσο προκειμένου η Διοίκηση του ΕΦΚΑ να προχωρήσει στο αυτονόητο : στην ενίσχυση με προσωπικό των εγκαταλελειμμένων υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την εξυπηρέτηση των ίδιων, δηλαδή των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Η κατάσταση δυστυχώς έχει φτάσει στο απροχώρητο και όσοι συνάδελφοι έχουν απομείνει είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα χιλιάδες αιτήματα και συνταξιοδοτικές υποθέσεις.

Μόνο η Διοίκηση λοιπόν μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, εγκαταλείποντας την ακατανόητη λογική των αρνήσεων και των υπεκφυγών.

Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων ΟΑΕΕ: Αυτή η ενοποίηση (του ΕΦΚΑ) είναι μια απάτη

Από τις αρχές του 2016 βιώνουμε την προσπάθεια υλοποίησης του ΕΦΚΑ, που μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση σε προνοιακή πολιτική επιδομάτων φτώχειας.

Ο ΕΦΚΑ είναι ένας πύργος από τραπουλόχαρτα, ένα περίβλημα-βιτρίνα με ζωηρόχρωμες επιγραφές, που όμως από μέσα κυριαρχεί το χάος! Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων υποφέρουν σε αυτόν τον Οργανισμό και θέλουν να φύγουν, όχι μόνο εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν, αλλά και γιατί ανησυχούν για την βιωσιμότητα του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει ένα τερατούργημα, αλλά τις συνέπειες της ανάλγητης πολιτικής τους τις πληρώνουν πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι και ακολούθως οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι. Το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού, που εντείνεται ακόμα περισσότερο με τις μετακινήσεις εργαζομένων σε επιτελικές θέσεις του ΕΦΚΑ, χωρίς να καλύπτονται τα κενά τους, ενώ οι απαιτήσεις παραμένουν.

Η Διοίκηση και το υπ. Εργασίας δεν ενδιαφέρονται ούτε στο παραμικρό για το προσωπικό. Δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως για να περιορίσουν την ανασφάλεια των εργαζομένων και τις απεχθείς συνθήκες εργασίας.

Όπως και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στον σύλλογο και την ομοσπονδία μας. Οι όποιες κινητοποιήσεις προκηρύσσονται μετά από πολλές προσπάθειες και πιέσεις από την πλευρά των εργαζομένων και της δικής μας παράταξης μας και αφήνονται χωρίς οργάνωση αλλά και προοπτική κλιμάκωσης.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότερες παρατάξεις ενδιαφέρονται περισσότερο για το ρουσφέτι και τις υποσχέσεις για εξυπηρετήσεις. Αξιοποιώντας υπαρκτές ανάγκες και προβλήματα, οι περισσότερες παρατάξεις έχουν μετατρέψει τα συνδικάτα σε υπηρεσίες διευκολύνσεων για κάποιους εργαζόμενους, καλλιεργώντας προσδοκίες σε πολλούς περισσότερους.

Οι λύσεις μπορεί να έρθουν για τους εργαζόμενους, όταν συνειδητοποιήσουμε την δύναμη που έχει η συλλογική μας δράση και αντιδράσουμε μαχητικά συμμετέχοντας με μεγάλα ποσοστά σε κάθε κινητοποίηση. Έτσι θα δημιουργήσουμε πολιτικό πρόβλημα και πίεση σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για την ζωή και την εργασία μας. Έτσι θα πιέσουμε και τα συνδικάτα να δράσουν όπως πρέπει και θα φέρουμε αλλαγές προς το καλύτερο.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ