Κέρκυρα: Εργατικό Κέντρο και συνταξιούχοι στην απεργία της 14ης Νοέμβρη

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην παγκερκυραϊκή απεργία της Τετάρτης, 14 Νοέμβρη.

Ύστερα από χρόνια οικονομικής και ηθικής εξάντλησης του Ελληνικού λαού από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ψήφισαν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και που συνεχίζει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ., τα επικοινωνιακά τεχνάσματα περί θεωρητικής εξόδου από τα Μνημόνια δεν ξεγελούν κανένα, καθότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι η οικονομική και η πολιτική ανεξαρτησία της χώρας έχει υποθηκευτεί για κάποιες δεκαετίες ακόμα

Η οικονομική λιτότητα, η κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η στέρηση ελπίδας και προοπτικής είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και για τα επόμενα χρόνια.

Οι τεράστιες μειώσεις που έχουμε υποστεί στα εισοδήματά μας, δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ούτε καν για σταδιακή αποκατάσταση. Αντίθετα η αφαίμαξη θα ενταθεί με την προγραμματισμένη σταδιακή πτώση του αφορολόγητου ορίου.

Επιπλέον, η μείωση των εργατικών και κυρίως των εργοδοτικών εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα και, πάνω από όλα, τα στραβά μάτια των εκάστοτε κυβερνήσεων απέναντι στη οργιώδη “μαύρη” και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυρίαρχοι λόγοι που οδήγησαν στην ολοκληρωτική κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων από τα οποία στέρησαν πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια.

Κανείς δε μπορεί πλέον να αρνηθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αυτή που μόνιμα θίγεται από τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων κυβερνήσεων. Αποτελεί, συνεπώς, μονόδρομο η ενότητα όλων και η αντίσταση απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε τριτοκοσμικούς πολίτες.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπιχειρηματίες, οφείλουμε να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια:

  • στην απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

  • στη δραματική και συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

  • στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη διασπάθιση των εισφορών των εργαζομένων και των κόπων δεκαετιών.

  • στην επικίνδυνη ισοπέδωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Παιδείας.

  • στο ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.

και να διεκδικήσουμε:

  • Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους.

  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€.

  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των Αντιασφαλιστικών-Αντισυνταξιοδοτικών Νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, απέναντι στην παραπλανητική ρητορική για έξοδο από τα μνημόνια, στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για τα αιτήματά μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΕΝΩΤΙΚΑ στην 24ωρη απεργία που προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018.


Οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ-ΟΚΑ συμμετέχουν στην Παγκερκυραϊκή απεργίαστις 14 Νοεμβρίου.

Ο σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΚΑ καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην παγκερκυραϊκή απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την Τετάρτη, 14 Νοέμβριου 2018.

Για πολλοστή φορά οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνήσεων, μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, έχοντας πια γίνει τα μόνιμα θύματα μιας καταστροφικής πολιτικής λιτότητας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον εκτρωματικό νόμο Κατρούγκαλου, μείωσε τις νέες συντάξεις κατά 30% ενώ έχει νομοθετήσει και τη μείωση των παλαιών συντάξεων μέσω της προσωπικής διαφοράς, την οποία ορίζει ο Νόμος. Πλέον, βέβαια, λόγω της προεκλογικής περιόδου, διαρρέουν τεχνηέντως δηλώσεις πως δε θα περικοπούν οι συντάξεις. Η δε αντιπολίτευση, που προσδοκά να γίνει κυβέρνηση, με υποκριτικό τρόπο δηλώνει ότι θα καταργήσει τον Νόμο Κατρούγκαλου, χωρίς όμως να αναφέρεται στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε:

1) Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

2) Καταβολή 13 και 14 σύνταξης.

3) Επαναφορά του ΕΚΑΣ.

4) Κατάργηση του ποσοστού για τον ΕΟΠΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.

5) Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.

6) Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

7) Ζητάμε μισθούς 751 ευρώ για τους εργαζόμενους και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε μαζικά κι ενωτικά. Οφείλουμε να δώσουμε όλοι το παρόν στην παγκερκυραϊκή απεργία, την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018, με στόχο να σταματήσουμε τα ψέμματα και την υποκρισία τους.