ΓΝ Νίκαιας: Έπεσε το ταβάνι και τραυματίστηκε μητέρα ασθενή

Τριτοκοσμικές εικόνες σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας. Έπεσαν σοβάδες και τραυμάτισαν σοβαρά μητέρα που συνόδευε το παιδί της. Την κακή κατάσταση στις κτηριακές υποδομές και τον κίνδυνο ατυχημάτων, για εργαζομένους, ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες, έχει καταγγείλει πολλές φορές το ΜΕΤΑ Υγειονομικών αλλά και το υγειονομικό κίνημα, με το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του να… σφυρίζει αδιάφορα και να επαίρεται για το «success story» του στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που μεταξύ άλλων βάλλεται από τις ελλείψεις προσωπικού και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα:

Υπό κατάρρευση είναι οι κτηριακές υποδομές του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Σαν «χάρτινο» κατέρρευσε ταβάνι στο νοσοκομείο, χώρο όπου συγκεντρώνεται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς και οι συνοδοί τους. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες τα μεσάνυχτα όταν έπεσαν οι σοβάδες σε δωμάτιο της Ορθοπεδικής Κλινικής που βρίσκεται στον 3ο όροφο της κεντρικής πτέρυγας του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μητέρα νεαρού ασθενή που σήμερα θα χειρουργούταν.

Για το συμβάν διαμαρτύρεται και η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις. «Πόσο πρέπει να φωνάξουμε για να μας ακούσει η κυβέρνηση… προτιμούν να διαθέτουν 18.600 ευρώ να βάψουν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να αλλάξει κουρτίνες η κα Νοτοπούλου αντί να συντηρήσουν τα νοσοκομεία», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.