«Ιαβέρης» η αστική δικαιοσύνη εναντίον καθαρίστριας του Δ. Βόλου

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

katharistria15
Φωτογραφία αρχείου

Μας προξένησε έκπληξη, όταν μάθαμε πως καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε παραποιήσει το απολυτήριο του δημοτικού πριν από 20 χρόνια, προκειμένου να πιάσει δουλειά στο Δήμο Βόλου. Συγκεκριμένα, η καθαρίστρια είχε αποφοιτήσει από την πέμπτη Δημοτικού και προκειμένου να πιάσει εργασία στο Δήμο το «άλλαξε» σε ΣΤ’ Δημοτικού.

Η είδηση αυτή έρχεται, την ώρα που τα Μέσα Ενημέρωσης μιλούν για δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια που δίνονται για μίζες, για παρανομίες και σκάνδαλα επιχειρηματιών, για μαύρο χρήμα στο χώρο της υγείας αλλά και σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής.

Όμως, εμείς, δεν έχουμε αντιληφθεί όλοι αυτοί να φοράνε «βραχιολάκια», ούτε βεβαίως σε κανέναν από αυτούς να έχουν επιβληθεί τέτοιες εξοντωτικές ποινές για πολύ σοβαρότερα αδικήματα.

Φαίνεται για κάποιους ότι είναι πιο σοβαρό αδίκημα η αγωνία μιας φτωχής καθαρίστριας να πιάσει δουλειά και η παράνομη παραποίηση του απολυτηρίου, προκειμένου να φαίνεται ότι έχει φοιτήσει μια χρονιά ακόμα στο Δημοτικό Σχολείο από τις σκανδαλώδεις πράξεις εργολάβων, προμηθευτών και του πολιτικού προσωπικού που τους υπηρετεί.

Έπειτα από όλα αυτά, επιβεβαιώνεται η ρήση του λαού ότι: «το φίδι δαγκώνει τους ξυπόλυτους…»