ΑΡΕΝ Πειραιά: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία – Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά!

Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές περιστατικό εισβολής του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και κατάσχεσης περιουσιακών της στοιχείων, μετά από απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Η εισβολή αυτή αποτελεί πρόκληση για κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Για κάθε έναν και κάθε μια που αντιλαμβάνεται την προσπάθεια στοχοποίησης ενός πρωτοβάθμιου σωματείου που δίνει αγωνιστικό «παρών» σε όλα τα μέτωπα που ανοίγει η πολιτική της κυβέρνησης, μέσα και έξω απ΄ τα σχολεία.

Η προσπάθεια εκφοβισμού του σωματείου, εξαιτίας της οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης που οφείλει να προσφέρει στα μέλη του, όπως το καταστατικό του ορίζει, θα πέσει στο κενό. Τα σωματεία δε λειτουργούν ως πιστωτικά ιδρύματα, δε λειτουργούν ως επιχειρήσεις με βάση το κέρδος, αλλά με κέντρο τη συλλογικότητα, τις ανάγκες των συναδέλφων, λέξεις άγνωστες σε όσους αποπειράθηκαν να καταγγείλουν (ανώνυμα!) τη δράση του. Απολογίζουν τη δραστηριότητά τους δημόσια με βάση Καταστατικά, ελέγχονται από Εξελεγκτικές επιτροπές, έχουν ως αποκλειστικό έσοδο τις συνδρομές τους. Για αυτό το λόγο, απολογούνται εκεί που υποχρεούνται, μόνο στα ίδια τα μέλη τους.

Η προσπάθεια εισβολής του κράτους και των οργάνων του στα εσωτερικά των σωματείων θα μας βρει απέναντι και θα πέσει στο κενό. Το κύμα συμπαράστασης πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών που καταγγέλλουν την απόπειρα παρέμβασης στη ζωή και τη δράση ενός αγωνιστικού σωματείου αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα ισχυρό και πλατύ μέτωπο αντίστασης. Δεν τρομοκρατούμαστε γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας!