7.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

ΠΣΕ-ΟΑΕΕ: Κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ για την υποστελέχωση

Πρόσφατα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΑΕΕ (ΠΣΕ-ΟΑΕΕ) πραγματοποίησε από τις 7πμ. καταλήψεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κέντρου Αθήνας (Πειραιώς 46-48), Δυτικής Αττικής (Αγ. Κωνσταντίνου 5) και Ανατολικής Αττικής (Καραγιώργη 4 Ν.Ηράκλειο) του ΟΑΕΕ, οι οποίες θεωρούνται από τις πλέον υποστελεχωμένες υπηρεσίες σε ολόκληρο τον ΕΦΚΑ. Την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους εξέφρασε και το ΜΕΤΑ, με την παρουσία αντιπροσωπεία του, επικεφαλής της οποίας ήταν το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, και το μέλος του γενικού συμβουλίου και γραμματέας της παράταξης, Γιώργος Χαρίσης.

Όσον αφορά στην υποστελέχωση του ΕΦΚΑ και στην κατάληψη που έγινε στα παραπάνω περιφερειακά τμήματα, είναι χαρακτηριστικό, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, πως στις συγκεκριμένες διευθύνσεις υπάρχουν Περιφερειακά Τμήματα όπου 6 μόνο εργαζόμενοι καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες εξυπηρέτησης 22.000 ασφαλισμένων, ενώ το 2015 που ο νυν υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ανέλαβε διοικητής στον ΟΑΕΕ τα συγκεκριμένα τμήματα διέθεταν κατά μέσο όρο 14 υπαλλήλους και σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζονταν άμεση ενίσχυση με προσωπικό!

«Όλα αυτά βέβαια γρήγορα ξεχάστηκαν και με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ το ήδη μειωμένο προσωπικό των περιφερειακών υπηρεσιών “λεηλατήθηκε” και συνεχίζει να λεηλατείται, με ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας, της Διοίκησης αλλά και Υπηρεσιακών Παραγόντων. Καθένας απ’ αυτούς θεωρεί ότι αυτό που προέχει είναι η στελέχωση κάθε νεοσύστατης ή αναδιαρθρωμένης υπηρεσίας, εγκαταλείποντας όσους μένουν πίσω να «κόψουν το λαιμό τους» και να επιβιώσουν όπως μπορούν στο χάος που δημιουργήθηκε. Αν για κάποιους “μεγαλόσχημους” αυτό αποτελεί υπερβολή, ας δοκιμάσουν να σταθούν έστω για μία ημέρα πίσω από το γκισέ του τμήματος Αμαρουσίου, Ομόνοιας κ.λπ. Οι ίδιες βέβαια συνθήκες λίγο-πολύ επικρατούν και στις υπόλοιπες υπηρεσιακές μονάδες του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ, στα τμήματα συντάξεων, ασφάλισης κ.ο.κ.», σημειώνει ο Σύλλογος.

«Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτή την απερίγραπτη κατάσταση και απαιτούμε την άμεση ενίσχυση όλων των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΑΕΕ, αρχικά τουλάχιστον στα επίπεδα όπου λειτουργούσαν μέχρι την 31/12/2016. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα δεχτούμε η ενίσχυση αυτή να προέλθει από εσωτερική αναδιάταξη του προσωπικού των συγκεκριμένων υπηρεσιών», συμπληρώνει.

Όσο για τα «μεγαλεπήβολα» σχέδιά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας για τον ΕΦΚΑ-Βιτρίνα; Όπως τονίζει ο Σύλλογος: «Ας προχωρήσουν αν θέλουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάτι το οποίο έπρεπε να είχαν δρομολογήσει από το καλοκαίρι του 2016, τότε που μιλούσαν για “πλεονάζον” προσωπικό στο νέο Οργανισμό. Καταλαβαίνει νομίζουμε ο καθένας με πόση ανευθυνότητα και επιπολαιότητα αντιμετωπίστηκε από την αρχή το εγχείρημα του ΕΦΚΑ για να φτάσουμε δύο χρόνια μετά σε πλήρες αδιέξοδο. Από τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και τα δεκάδες οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα μέχρι την ανικανότητα εξασφάλισης υπηρεσιών καθαριότητας και συντήρησης των κλιματιστικών».

https://www.facebook.com/yiorgis.gorgona/posts/786294985048093

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις