3.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Ομόφωνα ΟΧΙ από το ΔΣ Βιάννου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση – Συγκεντρώσεις σήμερα

Πέμπτη 1η Νοέμβρη και πορεία: 4.30μμ, πλατεία Ελευθερίας Ηράκλειο – 7μμ., Χερσόνησος, ξενοδοχείο «Lyttos Beach». ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! Οι Κρήτες και οι Κρήσσες οφείλουν να αντιμετωπίσουν την επίσημη γερμανική παρουσία στο Ηράκλειο και την Χερσόνησο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση ως νέα κατοχική παρουσία και ως τέτοια να ματαιωθεί η παρουσία τους, μαζί με την παρουσία των ντόπιων συνεργατών τους και της μολυσματικής Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που στόχο έχει τη νεοαποικιοποίησης της χώρας και το γερμανικό έλεγχο των φυσικών πόρων της, της ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, της εκπαίδευσης... μέχρι και της νεολαίας

Πρόσφατα

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βιάννου ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα που αφορά την πραγματοποίηση της Ελληλογερμανικής Συνέλευσης που θα διεξαχθεί αρχές Νοεμβρίου στην Χερσόνησο.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένας θεσμός που μας ήρθε μαζί με τα μνημόνια. Επικαλείται ένα ανύπαρκτο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Ελλάδας ενώ ουσιαστικά στοχεύει στην εξασφάλιση νέων πόρων από τον πλούτο της Χώρας μας για τους υπερχρεωμένους γερμανικούς Δήμους.

Ουσιαστικά δεν είναι καθόλου συνέλευση ούτε ελληνογερμανική, ούτε έχει θεσμοθετηθεί από κανένα φορέα ούτε υπάρχει διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων που συμμετέχουν.

Δεν μπορεί να είναι Συνέλευση και δεν είναι, γιατί η Συνέλευση είναι ένα ανοιχτό σώμα που λειτουργεί με διαφάνεια ενώ η συγκεκριμένη λειτουργεί πίσω από κατάκλειστες πόρτες και μια ελάχιστη περίληψη δημοσιεύει απ’ όσα διαδραματίστηκαν εκεί, χωρίς τήρηση πρακτικών αλλά και παροχή ενημέρωσης προς τους πολίτες.

Δεν ανακοινώνονται ποιοι ελληνικοί Δήμοι έλαβαν ούτε γίνεται ενημέρωση στα δημοτικά συμβούλια, τα οποία δεν διαμορφώνουν τα δικά τους πλαίσια και προτάσεις, οι οποίες θα υποβάλλονται και θα συζητούνται ενώ δεν γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων. Ελληνογερμανική είναι μόνο ως προς τη συμμετοχή. Η ατζέντα όμως δεν εκπορεύεται από τα μέλη ούτε από τις ανάγκες των ελληνικών Δήμων. Γερμανοί έχουν καθορίσει ποιές είναι οι ανάγκες αυτές σύμφωνα με τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες που  θέλουν να προωθήσουν, ενώ καμία ισότιμη συμμετοχή δεν υπάρχει.

Στις 14 /9/18 στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις που έγινε στη Βιάννο εκδόθηκε το εξής ομόφωνο ψήφισμα το οποίο συνυπογράφει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου:

«Η Γενική Συνέλευση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και ιδιαίτερα οι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στις εργασίες του απαιτούν ομόφωνα:

Από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου να ακυρώσουν την 8η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που προγραμματίζεται για τις αρχές Νοέμβρη στην Κρήτη. Ζητάμε: Από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να μην προσχωρήσουν σε ενέργειες και μεθοδεύσεις που συμψηφίζουν, υπονομεύουν και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη. Βιάννος 14/9/2018».

Δηλώνουμε ότι ακόμα και εάν πραγματοποιηθεί η μνημονιακή συνέλευση δεν θα συμμετάσχει κανείς από το μαρτυρικό Δήμο Βιάννου.

Καλούνται όσοι μπορούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση όλων των αντιστασιακών ομάδων έξω από το χώρο του ξενοδοχείου της Χερσονήσου, που θα πραγματοποιείται η συνέλευση να συστρατευθούν με απόλυτο τάξη και συνεργασία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου ως πρωτοστάτης σε όλους τους αγώνες για την ιστορική μνήμη των 461 εκτελεσθέντων Βιαννιτών συνεργάζεται με όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις για την προάσπιση των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής-ΟΤΑ: Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για το θέμα και το κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στο οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: επιδιώκουν να ελέγξει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.). Θυμόμαστε όλοι  την προκλητική ενέργεια Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ. Ενώ αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Χερσονήσου που διεξάγεται η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση εκχωρεί εδώ και χρόνια συστηματικά και σκανδαλώδες την καθαριότητα σε ιδιώτη – εργολάβο» | ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Πρόκληση η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση, που διοργανώνεται στην Κρήτη

Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδας. Γερμανικά παραμύθια αντί Δικαιοσύνης στην Ευρώπη!

Κινητοποίηση κατά της συνόδου της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στη Χερσόνησο.Η Αντίσταση και η Θυσία της Ελλάδας στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της Κατοχής ήταν πραγματικά μεγαλειώδης. Ο φασιστικός Άξονας, με κύρια υπεύθυνο το Γ’ Ράιχ, εξολόθρευσε μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, κατέστρεψε ολοσχερώς τη χώρα μας, λεηλάτησε και ιδιοποιήθηκε τον πλούτο της. Έως την τελευταία μέρα της Κατοχής η ναζιστική Γερμανία συνέχιζε να εκδικείται τον λαό μας για την ανυπότακτη στάση του και φεύγοντας, το Φθινόπωρο του 1944, άφησε πίσω της κρανίου τόπο, θάνατο, πένθος και ανείπωτη δυστυχία.

Και όμως, 73 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, το αυτονόητο αίτημα για Δικαιοσύνη ακόμα εκκρεμεί. Η Γερμανία, αρνείται να αναγνωρίσει εμπράκτως τα εγκλήματα που ο στρατός της διέπραξε, τη λεηλασία από την οποία το κράτος της επωφελήθηκε, τη φοβερή καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα μας υπονομεύοντας βίαια το μέλλον της. Αρνείται να συνάψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα, αρνείται να εκπληρώσει την ηθική, ιστορική, πολιτική και νομική υποχρέωσή της προς την Ελλάδα και να αποδώσει τις γερμανικές οφειλές. Αρνείται δηλαδή την δικαίωση της μεγαλειώδους Αντίστασης και Θυσίας της Ελλάδας, που συνέβαλε τα μέγιστα στη συντριβή του φασισμού και την απαλλαγή της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό. Κάτι που, όπως επισημαίνει ο Μανώλης Γλέζος, η σύγχρονη Ο.Δ. Γερμανίας δεν θα έπρεπε ποτέ να λησμονεί. Περιορίζεται σε μία «συγγνώμη», που όμως αποδεικνύεται κενή περιεχομένου και ανειλικρινής εφ’ όσον δεν συνοδεύεται με πράξεις αποζημίωσης, επανόρθωσης, αποκατάστασης. Μία «συγγνώμη», που αναιρείται πλήρως από την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση και την αποικιοκρατικού χαρακτήρα προσπάθειά της να παραχαράξει την ιστορία, να διεισδύσει στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας μας, να λεηλατήσει περαιτέρω τον εθνικό μας πλούτο.

Και δυστυχώς, σήμερα όπως και τότε, βρίσκονται συμπατριώτες μας πρόθυμοι να υπηρετήσουν τα γερμανικά σχέδια σε βάρος του λαού μας. Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αποτελεί Δούρειο Ίππο για την προώθηση της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα στοχεύοντας στην ενσωμάτωση της Ελλάδας στη γερμανική οικονομική αυτοκρατορία και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία. Ας αναρωτηθούν, τέλος, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει «Ελληνογερμανική Συνέλευση» και άλλες συναφείς πρωτοβουλίες ψευδεπίγραφης συμφιλίωσης ενώ οι δύο χώρες είναι ακόμη σε καθεστώς λήξης εμπόλεμης κατάστασης, με ευθύνη της Γερμανίας, που αρνείται να υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα; Ας έχουν υπόψη τους όσοι σκέφτονται να συμμετάσχουν στην ψευδεπίγραφη «Ελληνογερμανική Συνέλευση» ότι η παρουσία τους υπηρετεί, ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, τις επιδιώξεις των γερμανικών ελίτ. Δεν ταιριάζει στο λαό μας αυτή η συναλλαγή, δεν ταιριάζει με την Ιστορία μας αυτή η υποτέλεια.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι στην καρδιά μας των Ελλήνων και ιδίως των Θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας δεν χωρούν μίσος, μνησικακία και μισαλλοδοξία. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον γερμανικό λαό, όπως και με κάθε λαό, κι επιζητούμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί του. Υπογραμμίζουμε όμως ότι η ειλικρινής φιλία των λαών στηρίζεται στην ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό και τη δικαιοσύνη, αρχές και αξίες για τις οποίες και αγωνιζόμαστε.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον ιερό αγώνα για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει ως οφείλει, σθεναρά και αποφασιστικά τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου να στηρίξουν ομόθυμα τον δίκαιο αυτό αγώνα.Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, των δημάρχων και των φορέων της Μεγαλονήσου, που δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψευδεπίγραφη «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στη Χερσόνησο. Είναι, πλέον, βέβαιο ότι η φιέστα της υποτέλειας και της ιδιοτέλειας θα αποδειχθεί φιάσκο!

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 1η Νοέμβρη και ώρα 4.30μμ, στην Πλατεία Ελευθερίας, έξω από τον κινηματογράφο Αστόρια και στη συνέχεια σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Lyttos Beach (Ανάληψη Δήμου Χερσονήσου) όπου πραγματοποιείται η κατάπτυστη αυτή «Συνέλευση».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις