ΑΔΕΔΥ, ΠΕΝΕΝ: Κάτω τα χέρια από ΕΛΜΕ Πειραιά και Συνδικάτα | ΜΕΤΑ: Τα Σωματεία δεν είναι Α.Ε. – Λογοδοτούν μόνο στους εργαζομένους και τα μέλη τους

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα», η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποίησε κινητοποίηση το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Πειραιά, αντιδρώντας και καταγγέλλοντας την έφοδο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ την Τετάρτη 31 Οκτώβρη στα γραφεία της και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, κατόπιν εντολής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Στην κινητοποίηση, για την οποία η ΕΛΜΕ κήρυξε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 14.00, συμμετείχαν αντιπροσωπείες της ΟΛΜΕ, της ΟΓΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών «Πλουμπίδης», «Σωκράτης» και «Σεφέρης».

Αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πειραιά μετέβη στα Δικαστήρια προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το γεγονός. Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση για διακοπή της δίωξης, ενώ για το όποιο αίτημα υπάρχει, διεμήνυσε ότι θα πρέπει να κατατεθεί γραπτώς από το συνήγορο της ΕΛΜΕ Πειραιά.

ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων! Πρωτοφανής ενέργεια στα συνδικαλιστικά χρονικά!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη χθεσινή, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε «επίσκεψη» στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό τους) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.

Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, όπως και όλων των Σωματείων του Δημόσιου Τομέα διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο.

Αποτελεί πρόκληση η ενέργεια του ΣΔΟΕ, να κυνηγά με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τη συγκεκριμένη ενέργεια του ΣΔΟΕ, που δεν έχει προηγούμενο, στα συνδικαλιστικά χρονικά και θυμίζει άλλες εποχές.

Δηλώνει, δε, ότι οι εκφοβιστικές αυτές ενέργειες δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη δράση των συνδικάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλες τις Ομοσπονδίες και όλα τα σωματεία του Δημοσίου να καταγγείλουν με οποιονδήποτε τρόπο την απαράδεκτη αυτή εκφοβιστική ενέργεια Κυβέρνησης – ΣΔΟΕ.

Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά, από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα!

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής: Τα συνδικάτα δεν είναι Α.Ε. – Λογοδοτούν μόνο στους εργαζομένους και τα μέλη τους

Το ΜΕΤΑ, από την πλευρά του, καταδικάζει την «επέμβαση» του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, που έγινε με το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση.

Τα Σωματεία, τα Συνδικάτα δεν είναι Α.Ε., και ο στόχος της κυβέρνησης είναι προφανής, μετά το χτύπημα που έδωσε στην απεργία: να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και τα Συνδικάτα, που αντιμάχονται με σθένος στην πολιτική της, αυτή των μνημονίων και της λιτότητας, αλλά και να χτυπήσει την αλληλεγγύη που δείχνουν προς τους ασθενείς οικονομικά συμπολίτες μας και εργαζομένους, μέσα από τα έσοδα που προέρχονται από τις συνδρομές των μελών τους και μόνον.

Ας ψάξει αλλού η κυβέρνηση και το ΣΔΟΕ για φοροφυγάδες. Ας ψάξει στα «μεγάλους καρχαρίες» της φοροδιαφυγής και στις διάφορες «λίστες», εκεί δηλαδή όπου υποθέσεις φοροδιαφυγής, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λιμνάζουν και παραγράφονται, με ευθύνη δική της, εκεί δηλαδή όπου το κεφάλαιο τυγχάνει φοροασυλίας και κλειστών φακέλων.

ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζει την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά

Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά στις 31/10/2018 κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της με σκοπό να διενεργήσει έλεγχο στα οικονομικά της κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή βαθύτατα αντιδημοκρατική και άκρως προκλητική επιχείρηση να τίθεται στο επίκεντρο ερευνών των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ ένα εργατικό Σωματείο το οποίο σύμφωνα με τις εσωτερικές καταστατικές αρχές και λειτουργίες για την οικονομική του διαχείριση έχει θεσμοθετημένα όργανα ελέγχου όπως είναι η Εξελεγκτική Επιτροπή και η ίδια η Γενική Συνέλευση των μελών του.

Η επιχείρηση αυτή σηματοδοτεί τον πλήρη εκτροχιασμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών και συνιστά πρακτική η οποία ως επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού μπορεί να ληφθεί υπόψη.

Είναι επίσης προκλητικό να θέτουν στο στόχαστρό τους εργατικά σωματεία και την ίδια την στιγμή να έχουν αφήσει στο απυρόβλητο διάφορους μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες που οργιάζουν στην φοροδιαφυγή αποκομίζοντας τεράστια κέρδη κλέβοντας το δημόσιο.

Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της (ΣΔΟΕ) στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος και απαιτεί άμεσα να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των συνδικάτων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη σημερινή (31/10) έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την προηγούμενη μέρα (30/10) κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε «επίσκεψη» στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό μας) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

Δημόσια δηλώνουμε ότι δεν θεωρούμε τυχαία την ενέργεια αυτή, ούτε γιατί διάλεξαν το Σωματείο μας. Δεν είναι πρώτη φορά που στοχοποιείται η ΕΛΜΕ Πειραιά. Ξέρουμε ότι η αγωνιστική μας δράση έχει ενοχλήσει αρκετούς…

Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.

Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Σωματείου μας διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μέλος μας! Σε αυτούς και μόνο απολογούμαστε!

Τα έσοδα του Σωματείου μας είναι μόνο από τις συνδρομές των μελών μας.

Δεν μισθώνουμε κτίριο, δεν απασχολούμε εργαζόμενους, δεν έχουμε έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες (π.χ. εκδηλώσεις).

Τι κρύβεται, ποιοι είναι πίσω από αυτή την κίνηση, ποια συμφέροντα και το τι επιδιώκουν δεν είναι δύσκολο να τα φανταστούμε.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε ότι τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε, τίποτα δεν θα εμποδίσει, τίποτα δεν θα σταματήσει τη δράση και τους αγώνες του Σωματείου μας, κανένας ελεγκτικός ή κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους και των κυβερνήσεων.

Τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε, οι δράσεις και οι αποφάσεις μας είναι γνωστές τόσο στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όσο και στην κοινωνία του Πειραιά.

Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από κάθε εργατικό σωματείο, σύλλογο ή συνδικάτο.

Ας ψάξουν λοιπόν αλλού για παραβάτες και ας αφήσουν το Σωματείο μας να συνεχίσει την αλληλεγγύη του σε άρρωστους και οικονομικά εξαθλιωμένους συναδέλφους μας.

Αποτελεί πρόκληση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και το ΣΔΟΕ να κυνηγούν με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Δεν θα μας εμποδίσουν να ενισχύουμε κινήματα και αγώνες εργαζομένων, σωματείων, φορέων.

Καλούμε συνδικάτα, μαζικούς φορείς, ομοσπονδίες την ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ να πάρουν δημόσια θέση και μέρος στην αυριανή κινητοποίηση στα δικαστήρια (Σκουζέ 3).