21.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύλλογος Τράπεζας Πειραιώς: Μήνυμα στη διοίκηση για την «εθελοντική» άδεια και μερική απασχόληση

Πρόσφατα

Η Τράπεζα Πειραιώς με πρωτοφανή προκλητικότητα κάλεσε το Σύλλογό μας για να του ανακοινώσει μια αντεργατική απόφασή της που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στον τραπεζικό κλάδο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου μας την απόφασή της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:

α) εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και

β) εθελοντική μερική απασχόληση

Σε μια περίοδο, που σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Μεγάλου, «όλα βαίνουν καλώς» και η πορεία της Τράπεζας εξελίσσεται θετικά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, ανακοινώνεται στο Σύλλογο μας η παραπάνω αντεργατική απόφαση, που έχει στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους.

Η απάντηση του Συλλόγου μας στους εκπροσώπους της Τράπεζας ήταν άμεση και κατηγορηματική.

Οι συγκαλυμμένες αντεργατικές ενέργειες με τον μανδύα της εθελοντικής απόφασης των εργαζομένων, για δήθεν συμμετοχή, είτε σε «άδεια» άνευ αποδοχών, είτε σε μερική απασχόληση, δεν πρόκειται να περάσουν.

Ο Σύλλογός μας διαμήνυσε στη Διοίκηση της Τράπεζας μέσω των εκπροσώπων της, να μην τολμήσει να υλοποιήσει τέτοιες αντεργατικές πράξεις, γιατί απέναντί της δεν θα είναι μόνο ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και η ΟΤΟΕ και σύσσωμος ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Αν η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει να παίξει το ρόλο του «λαγού» του τραπεζικού συστήματος, για να εκτιμήσει τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, είναι καλύτερα γι΄ αυτή να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της.

Η «νέα τάξη πραγμάτων», στην ηγεσία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αν νομίζει ότι αυτά μπορούν να περάσουν στο χώρο των Τραπεζών είναι μακριά νυχτωμένη.

Πριν λίγες μέρες με το πρόγραμμα εφάπαξ, τώρα με την «εθελοντική» άδεια άνευ αποδοχών και την «εθελοντική» μερική απασχόληση, αύριο ποιος ξέρει με τι άλλο, φαίνεται ότι το πακέτο των αντεργατικών εισηγήσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού δεν έχει τέλος.

Προειδοποιούμε την Διοίκηση της Τράπεζας «να μαζέψει» τώρα όσο προλαβαίνει αυτές τις αντεργατικές απόπειρες γιατί το κόστος που θα εισπράξει θα είναι ανυπολόγιστο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και συσπείρωση για να αποκρούσουμε αυτές τις αντεργατικές επιδιώξεις.

Η ΟΤΟΕ έχει ήδη ενημερωθεί και προετοιμάζει τις δικές της ενέργειες, προκειμένου να δώσει συνολική απάντηση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Αυτά που δεν πέρασαν σε άλλες εποχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσουν τώρα.

Αυτά προς το παρόν και παραμένουμε σε ετοιμότητα αγωνιστικών αντιδράσεων και εκπλήξεων!!!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις