Οι συμμετέχοντες στη διακλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 1ης Νοέμβρη

Από τον ταξικό «αποστάτη»

apergia-gsee-adedy-poreia

Όπως είναι γνωστό, την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018 πραγματοποιείται 24ωρη διακλαδική απεργία, με βασική αιχμή τον αγώνα για τις ΣΣΕ, με τη συμμετοχή των σωματείων: Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Σύλλογος Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών (ΣΜΕΔ), Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ), Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ), Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ), και Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, για την 1η Νοέμβρη 2018 έχουν κηρύξει στάση εργασίας οι σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ «Αριστοτέλης», ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου Φυλής, ΠΕ Ανατ. Αττικής «Κ. Σωτηρίου», οι ΕΛΜΕ Α-Γ Β’ Αθήνας, Β΄Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Ε’ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», ο Σύλλογος Εργαζομένων Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου Δικαιοσύνης, το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Υπηρεσίας Ασύλου (ΣΕΣΥΑ). Την απεργία και και τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ) Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), αλλά και η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ (διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση).

Οι απεργοί καλούν τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους και τις άνεργες, το σύνολο του κόσμου των ταξικών-κοινωνικών αγώνων να συμμετέχουν στην απεργία, «δίνοντας έτσι μια δυναμική συνέχεια στη διαχρονική εργατική πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας και στο συνολικό αγώνα για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας».

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 στα Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου) και διαδήλωση προς το υπ. Εργασίας. Θα προηγηθεί απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση (οργανωμένη από μέρος των σωματείων που έχουν κηρύξει απεργία) που θα κινηθεί προς τα γραφεία εργοδοτικών οργανώσεων στις 11.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος και Ασκληπιού).

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη στις 12.00 στην Καμάρα.