Οι θέσεις της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα Ταμεία των φαρμακοϋπαλλήλων, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ

Συνάδελφοι… Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο και το νόμο Κατρούγκαλου εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά των εργαζομένων, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, τους αγώνες των οποίων καπηλεύθηκε για να ανέλθει στην εξουσία. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, συνυπέγραψε ολόκληρη τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα των δανειστών και προώθησε δραστικές περικοπές σε εργαζομένους και συνταξιούχους, ενώ προώθησε και προωθεί την εργασιακή ανασφάλεια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μαύρη εργασία κτλ., πράγμα που σημαίνει άμεσα και νέες απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις μελλοντικές συντάξεις.

Σε αυτό, σημαντικότατο ρόλο έπαιξε και ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος, που μέχρι σήμερα «αφωνεί» ή ρίχνει «τουφεκιές» για το θεαθήναι, αφήνοντας τους εργαζομένους, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους σε μια οιωνεί εξαθλίωση, προκειμένου να παραμείνει στη «χρυσή καρέκλα». Μάλιστα, την προηγούμενη περίοδο, κόντρα στα συμφέροντά μας, η εργοδοτική και συνδικαλιστική γραφειοκρατία μέσα από την λεγόμενη «Κοινωνική Συμμαχία» προσπαθεί να προωθήσει τον κοινωνικό εταιρισμό και την ταξική συνεργασία, υιοθετώντας ουσιαστικά τα «αιτήματα» της εργοδοσίας.

Η Προοδευτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων, πιστή στις θέσεις της και στις αρχές της για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί με τους άλλους εργαζομένους και τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τις πολιτικές της λιτότητας και τα μνημόνια, και αντιστέκεται στο γεγονός πως εμείς οι εργαζόμενοι πληρώνουμε τα σπασμένα της κρίσης, την ίδια περίοδο που αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις και διευρύνονται οι ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις στον κλάδο μας και στο σύνολο της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, καταθέτει τις προτάσεις της, αναφορικά με τα ταμεία μας, το ΤΕΑΥΦΕ και το ΤΑΥΦΕ, προτάσεις που θα βοηθήσουν στη βιωσιμότητά τους αλλά και σε καλύτερες παροχές προς τα μέλη του:

1. Αυτοδιαχείριση ΤΩΡΑ των δύο Ταμείων μας από τους εργαζομένους, επί τη βάσει της απόφασης των εργαζομένων για ΝΠΙΔ, και μακριά από τις «επενδύσεις» υψηλού ρίσκου. Οι εργαζόμενοι όταν θέλουν μπορούν.

2. Συνεργασία των δύο Ταμείων μας, σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος και των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτά αλλά και των ασφαλισμένων, με προοπτική την ΑΜΕΣΗ ενοποίησής τους.

3. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1% στο ΤΕΑΥΦΕ, πράγμα που σημαίνει αύξηση των εσόδων του Ταμείου.

4. Δυνατότητα χορήγησης δανείων, ανάλογα με τις εισφορές μας, από το ΤΑΥΦΕ, σε άνεργους συναδέλφους, ή για τις σπουδές των παιδιών μας, ή για ιατρικούς λόγους, ή για την προστασία της κατοικίας μας από τους πλειστηριασμούς κτλ.

5. Καταπολέμηση της μαύρης εργασίας – εισφοροδιαφυγής (π.χ., φαρμακεία, όπου συνάδελφοι δηλώνονται για 4ωρο και εργάζονται 8ωρο, ή στους συναδέλφους της ιατρικής ενημέρωσης αλλά και στους συναδέλφους στις φαρμακαποθήκες), κατάργηση των ελαστικών σχέσεων στον κλάδο (ενοικιαζόμενοι κτλ.). Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

6. Ένταξη όλων των φαρμακεργατών στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

7. Υπογραφή νέας ΣΣΕ, που με ευθύνη της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας είναι «στην κατάψυξη» εδώ και 4 χρόνια, με αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα.

Οι ανωτέρω κινήσεις εκτιμούμε πως θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, καθώς θεωρούμε πως θα συμβάλλουν στη βιωσιμότητα των δύο Ταμείων μας αλλά και στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένος.

Συνάδελφοι… Την ώρα που ο κλάδος μας δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα – απόρροια των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, που παραμυθιάζει τον κόσμο της δουλειάς με τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, ενώ συνεχίζει να εφαρμόζει τη «δίκαιη ανάπτυξη» υπέρ του κεφαλαίου, η Προοδευτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων είναι εδώ, δίπλα στον εργαζόμενο, στον ασφαλισμένο και στο συνταξιούχο, και μακριά από τον παραγοντισμό, τα «κέντρα εξουσίας», το «λεκτικό» μπρα-ντε-φερ και τη μάχη εντυπώσεων προς άγραν ψήφων.

Καλεί, δε, όλους τους συναδέλφους να συμπλέσουν μαζί της, οργανωμένα και συντονισμένα, με όλους όσοι υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία και στις αξιοπρεπείς συντάξεις, να συμπλέσουν με τα κοινωνικά κινήματα, όπως είναι αυτό κατά των πλειστηριασμών και κατά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.