ΠΕΝΕΝ: Όχι στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού

Πρόταση να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να λέει στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών: «Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη»

Οι πρωτοβουλίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αυτές εκφράστηκαν στις συναντήσεις του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας με Αμερικανούς κυβερνητικούς παράγοντες, συνιστούν ένα ακόμη βήμα στο θανάσιμο εναγκαλισμό της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού.

Η κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα της πρόσδεσης της χώρας μας στη βόρειοατλαντική συμμαχία, δηλώνει τη πρόθεσή της να την μετατρέψει σε προκεχωρημένο ορμητήριο για τους επιθετικούς και πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη η οποία εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους την ίδια την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Η κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια σε συνδυασμό με τις απρόκλητες επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη περιοχή, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια γενικότερη ανάφλεξη στη περιοχή αυτή.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να παρέμβει και να εμποδίσει με τους αγώνες του να μην ευοδωθούν αυτοί οι τυχοδιωκτικοί σχεδιασμοί.

Επιβάλλεται να απομακρυνθούν οι αμερικανικές βάσεις απ’ τη χώρα μας, να αποχωρήσουν τα ελληνικά στρατεύματα από νατοϊκές αποστολές στο εξωτερικό, να αποδεσμευτεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς και οργανισμούς.