15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εν αρχή ην ο Λόγος, ή… το χρήμα; Ενορία έκοψε το νερό στους αστέγους!

Πρόσφατα

Αντί να βρει λύση για τους δέκα φιλοξενούμενους της Στέγης Αστέγων στη Νεάπολη Εξαρχείων, ώστε να μη μείνουν στο δρόμο, όπως υποσχόταν, η Ενορία φιλόπτωχου ταμείου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Πευκακίων τούς άφησε χωρίς νερό, γιατί δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς. Ακόμα έχουν στέγη βέβαια, χωρίς νερό ωστόσο.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συνακτών», με έκπληξη αντίκρισαν οι κάτοικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι είτε υπέργηροι, είτε σωματικά ανάπηροι, είτε ψυχικά ασθενείς, το συνεργείο της ΕΥΔΑΠ να ξηλώνει το ρολόι της ύδρευσης εξαιτίας ανεξόφλητων οφειλών.

Τον λογαριασμό του νερού τον πλήρωνε η Εκκλησία, όμως, όπως αποδείχθηκε ύστερα από ερωτήσεις των κατοίκων στην ΕΥΔΑΠ, υπήρχε ανεξόφλητο υπόλοιπο ύψους 700 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε οφειλές περίπου δύο ετών. Μάλιστα, όπως έγινε χθες γνωστό, είχε προηγηθεί τον προηγούμενο Φεβρουάριο ακόμα μια διακοπή της ύδρευσης και σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ η επανασύνδεση έγινε παράνομα. Απλήρωτους έχει αφήσει η ενορία και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (περίπου 470 ευρώ).

Υπενθυμίζεται πως στις 18 Ιουλίου 2018 ένας ιερέας της συγκεκριμένης εκκλησίας τούς ειδοποίησε πως πρέπει να εγκαταλείψουν το τριώροφο κτίριο μέχρι το τέλος Αυγούστου για να παραδοθεί στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, οι οποίοι κατά την εκκλησία πιέζουν να επιστραφεί σε αυτούς το ακίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι λογαριασμοί βρίσκονται στο όνομα δύο αδερφιών, τα οποία φέρονται ως ιδιοκτήτες του κτιρίου στη συμβολή των οδών Στρατηγοπούλου και Βατάτζη.Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των ιδιοκτητών έχει πεθάνει, ενώ κάποιοι κάτοικοι διατυπώνουν επιφυλάξεις για το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Με την όλη υπόθεση ήδη ασχολείται ο Συνήγορος του Πολίτη.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις