Να σημάνει συναγερμός! Κάτω τα χέρια από την προϋπηρεσία των αναπληρωτών

Δεν θα παραδώσουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές βορά στον εφιάλτη της κατηγοριοποίησης, του αλληλοσπαραγμού, της απόλυσης, της ανεργίας! Να πάρουν όλοι θέση! Όχι στα μισόλογα και τη συνενοχή του συνδικαλιστικού κατεστημένου…

  • Απαιτούμε- διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων, που έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση εργασίας στην εκπαίδευση.

  • Συνεχίζουμε τον αγώνα αποφασιστικά και διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς στη εκπαίδευση-τώρα, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

  • Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων. Κανένα προσοντολόγιο. Μοναδικό κριτήριο για την ένταξη στην εκπαίδευση το πτυχίο μας!

  • Καμία συζήτηση για μόρια και κριτήρια που οδηγούν σε απολύσεις και «κλοπή» προϋπηρεσίας. Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας. Κανένας εκπαιδευτικός στην ανεργία. Κανένας/καμιά συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του.

Σε αυτόν τον εκβιασμό εντάσσονται οι εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου για «15.000 διορισμούς» σε βάθος μιας νέας τριετίας, που διαδέχονται τις κούφιες τριετίες των «25.000 διορισμών» των κ.κ. Μπαλτά-Κουράκη και των «20.000 διορισμών» του κ. Φίλη, αλλά και η επικείμενη ανακοίνωση νέου συστήματος διορισμών, που θα κλέβει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών οδηγώντας τους σε απολύσεις, πολυδιάσπαση και αλληλοσπαραγμό.

Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές, όλους τους συναδέλφους της μονιμότητας κι όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους εκπαιδευτικών στη χάραξη μιας σταθερής κι αταλάντευσης γραμμής υπεράσπισης των ενιαίων εργασιακών δικαιωμάτων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, την υπεράσπιση της προϋπηρεσίας και της ίδιας της δουλειάς των αναπληρωτών απέναντι στη ληστεία (ζωής) που επιχειρείται σε βάρος τους.

Η συνέχιση και η αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα για τη σύγκρουση με τα αντιδραστικά σχέδια Κυβέρνησης – μνημονιακής Αντιπολίτευσης – ΟΟΣΑ, ώστε να σπάσουμε φέτος το εμπάργκο των διορισμών και να υπερασπίσουμε τις εργασιακές σχέσεις στη δημόσια εκπαίδευση, είναι αδήριτη αναγκαιότητα για το εκπαιδευτικό κίνημα.