Ινδονησία: Ινδονησία: Σχεδόν 2.000 οι νεκροί και 5.000 οι αγνοούμενοι από σεισμό και τσουνάμι

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που «χτυπά» το τσουνάμι

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι της 28ης Σεπτεμβρίου στη νήσο Κελέβη της Ινδονησίας, με τις αρχές της χώρας να ανακοινώνουν ότι οι νεκροί ανέρχονται σχεδόν σε 2.000.

Όπως ανακοίνωσε ο Μοχάμαντ Θόχιρ, εκπρόσωπος του στρατού, 1.944 πτώματα έχουν βρεθεί στην πόλη Παλού και στα προάστιά της, μια περιοχή που υπέστη τεράστια καταστροφή από την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση και τα φονικά σεισμικά παλιρροϊκά κύματα που την ακολούθησαν.

Οι αρχές εκφράζουν τον φόνο ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι ακόμα πιο βαρύς, καθώς περίπου 5.000 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. «Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, διότι δεν έχουμε λάβει ακόμη διαταγή να σταματήσουμε να αναζητούμε πτώματα», εξήγησε ο αξιωματικός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ως την 11η Οκτωβρίου, ημερομηνία μετά την οποία οι αγνοούμενοι θα θεωρηθούν νεκροί.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει δύο κοινότητες κοντά στην πόλη Παλού, την Πετόμπο και την Μπαλαρόα, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, σε υπαίθριους ομαδικούς τάφους, αφήνοντάς τις ως έχουν.