11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απειλές από ΠΑΜΕ για «έφοδο» στις εκλογές του Σωματείου ΕΥΑΘ

Από την ιστοσελίδα του ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ

Πρόσφατα

Εκλογές πραγματοποιούνται αύριο στο σωματείο εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, με υποψήφιους δύο συνδυασμούς. Το ΠΑΜΕ «καταγγέλλει» προσπάθεια φίμωσης και αποκλεισμού του από τις εκλογές από την παράταξη «των ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ στην ΕΥΑΘ», γιατί πήραν εντολές από την κυβέρνηση να σταματήσουν «το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις» (παρόλο που το συγκεκριμένο σωματείο συνεχίζει και επί ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης).

Όμως το ΠΑΜΕ προειδοποιεί ότι «οι ταξικές δυνάμεις στο κίνημα δεν κιοτεύουν». Προς απόδειξη τούτου, παραθέτει link από ένα «ντου» που έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη στο εκεί συνέδριο του εργατικού κέντρου.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις εκλογές στο σωματείο της ΕΥΑΘ; Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές (στις οποίες το ΠΑΜΕ δεν κατέβασε συνδυασμό), φέτος εκλέγονται και σύνεδροι για τις επικείμενες εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Άρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

Εκτός από το σωματείο της ΕΥΑΘ, τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν άλλα δύο σωματεία: το σωματείο των συμβασιούχων και το κλαδικό των εργαζομένων στην ύδρευση (με μέλη κυρίως όσους εργάζονται σε εργολάβους που δουλεύουν για την ΕΥΑΘ), το οποίο σύμφωνα με τους μόνιμους είναι «σωματείο σφραγίδα», για να κερδίζει μια παραπάνω έδρα η ΠΑΣΚΕ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις