15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΤ Μεσσηνίας ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στη διωκόμενη συνάδελφο του Δήμου Τριφυλίας, Ζωή Πετροπούλου

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αντιπαράθεση για την αντικατάσταση προϊσταμένης στο Δήμο

Πρόσφατα

Το ΝΤ Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο πρόσωπο της εργαζόμενης στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας, κας Ζωής Πετροπούλου, και ταυτόχρονα να καταδικάσει τη σκόπιμη μετακίνησή της σε άλλη υπηρεσία ύστερα από αντιδράσεις της στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των καταγγελιών της για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων σε μη νόμιμο χώρο.

Ως εκ τούτου, ζητά από το Δήμαρχο Τριφυλίας να αναιρέσει την μετακίνηση της εν λόγω υπαλλήλου καθώς και να παύσουν κάθε μορφής διώξεις εναντίον της.

Σχετικές αναρτήσεις:


Αντιπαράθεση για την αντικατάσταση προϊσταμένης στο Δήμο Τριφυλίας

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Τα πυρά των αντιπολιτεύσεων δέχθηκε η δημοτική αρχή Τριφυλίας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της αντικατάστασης της Ζωής Πετροπούλου προϊσταμένης στον Τομέα Πρασίνου και Καθαριότητας.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μπακούρος για τη συνολική εικόνα του δήμου, μιλώντας για ανεπάρκεια και αυτοδιοικητική αποτυχία της δημοτικής αρχής.

Οσον αφορά το ζήτημα της κ. Πετροπούλου, που όπως φαίνεται συνεχίζει να απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο, από την πλευρά των αντιπολιτεύσεων ζητήθηκε να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον της και να επανέλθει η ηρεμία στις υπηρεσίες του δήμου, ενώ και από τη συμπολίτευση η Μαρία Πανουσιοπούλου επισήμανε ότι το θέμα πρέπει να κλείσει.

Χαρακτηριστικά από τους επικεφαλής των παρατάξεων, ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισήμανε ότι ένα απλό διοικητικό θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις και τώρα προσπαθεί η δημοτική αρχή να το λύσει με ΕΔΕ. Η Ιωάννα Μαραβελή συσχέτισε την απομάκρυνση της κ. Πετροπούλου μόλις υπήρχε η καταγγελία για παράνομο σκουπιδότοπο στο φράγμα και άρχισε να το ψάχνει, σημειώνοντας ότι η αλλαγή της ήταν εκδικητική. Να σταματήσει τώρα κάθε πειθαρχική δίωξη εναντίον της ζήτησε ο Σαράντος Κουκούμης, όπως και οι ποινικές διώξεις.

Απαντώντας ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης -καθώς ο δήμαρχος απουσίαζε- τόνισε πως για να έχει διαταχθεί ΕΔΕ σημαίνει ότι ο δήμαρχος έχει κάποια στοιχεία, ενώ σε όσα ανέφερε η κ. Μαραβελή σημείωσε πως δεν σχετίζονται τα περιστατικά αυτά.

Από εκεί και πέρα σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Μπακούρος στη δημοτική αρχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρώτη φορά είναι που μια δημοτική αρχή αμφισβητείται τόσο έντονα σε όλο το Δήμο Τριφυλίας και αυτό γιατί υπάρχουν ανεπάρκειες. “Η ίδια η παράταξή σας -είπε- αμφισβητεί το πρόσωπο του δημάρχου. Είσαστε ανεπαρκείς, είμαστε δέκα ημέρες πριν την ελαιοσυγκομιδή και δεν μπορεί ο κόσμος να πάει στα κτήματά του, αυτό είναι αμέλεια και ανεπάρκεια. Αυτοδιοικητικά έχετε αποτύχει, αποτύχατε σε πρόγραμμα και έργα, ούτε ένα τετραγωνικό άσφαλτο δεν έπεσε στην Κυπαρισσία. Είχε πάρει το έργο ο αδελφός του Τατούλη και δεν θέλατε να τον στεναχωρήσετε”. Για να κλείσει λέγοντας “πολιτικά τα κάνατε μαντάρα, ο Κατσίβελας είναι γνωστό ότι εξελέγη δήμαρχος λόγω της συγγενικής σχέσης με τον Σαμαρά”.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό και προκάλεσε εντύπωση ότι απέναντι σε αυτή την επίθεση από τη συμπολίτευση δεν υπήρξε σθεναρή απάντηση, με τον κ. Μερκούρη να απαντά ότι “ο κ. Μπακούρος προσπαθεί να κάνει ρήγμα στην απέναντι πλευρά αλλά δεν είδα να τον απασχολεί η δική του παράταξη”. Ενώ απάντησε και για την εργολαβία της οδοποιίας στην Κυπαρισσία λέγοντας πως δεν υπάρχει Τατούλης (αδελφός του περιφερειάρχη) στην εργολαβία, έχει τελειώσει.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις